Univerza v Novi Gorici med podpisnicami konvencije o Evropski univerzi

Datum objave: 11. 3. 2022
Novice

Rektorji univerz, združenih v Evropsko mrežo čezmejnih univerz “Across” (ang. European Cross-Border University “Across”), so 7. marca 2022, podpisali konvencijo o Evropski univerzi.

Univerza v Novi Gorici med podpisnicami konvencije o Evropski univerzi

Poleg Univerze v Novi Gorici evropsko mrežo sestavlja še devet univerz, ki delujejo na obmejnem območju in sicer: Tehnična univerza Bialystok (Poljska), Tehnična univerza Chemnitz (Nemčija), Univerza Craiova (Romunija), Univerza Girona (Španija), Univerza Lleida (Španija), Univerza Perpignan Via Domitia (Francija), Tehnološka akademija Rēzekne (Latvija), Univerza Ruse (Bolgarija) in Univerza v Vidmu (Italija).

Kot je povedal rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob je Univerza v Novi Gorici ponosna da je sprejeta v Evropsko mrežo čezmejnih univerz Across, v družbo odličnih univerz, ki delujejo na obmejnih območjih. “Prepričani smo, da bomo navkljub svoji majhnosti uspeli tvorno, s svojo ekspertizo prispevati k nagovarjanju problemov današnjega in jutrišnjega dne. Še posebej z našim znanjem na področju znanosti o okolju, trajnostnega pristopa v energetiki in podnebju, migracij in medkulturnih odnosov obravnavamo tematike s katerimi presegamo nacionalne meje. S tem se vključujemo v evropski visokošolski prostor bodočnosti in ga pomagamo soustvarjati,” je še dodal prof. dr. Golob.

Pod koordinatorstvom Tehnične univerze v Chemnitzu pripravljajo prijavo za ustanovitev Evropske univerze in s tem soustvarjajo evropski visokošolski prostor bodočnosti.

VEČ

Andreja Leban, Stiki z javnostmi