Revija Artepakt

Študentje in študentke Fakultete za humanistiko so oktobra 2017 izdali prvo številko študentske revije Artepakt, ki bo izhajala dvakrat v akademskem letu. Gre za mozaično revijo, dostopno v Univerzitetni knjižnici Univerze v Novi Gorici v Rožni Dolini, Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica, knjižnici Damir Feigel v Gorici (Italija) in na spletu. V reviji prek člankov, novic, intervjujev, kolumn in reportaž študentje in študentke predstavljajo različne teme, zanimive ljudi in aktualne dogodke. Urednica je Anika Velišček, v uredniškem odboru pa se ji pridružujejo še Lionella Costantini, Ana Cukjati, ki revijo tudi lektorira, in Mateja Konič, ki revijo tudi oblikuje. Pri celotnem ustvarjanju prve številke Artepakta je sodelovalo 15 študentov različnih študijskih programov: Slovenistika I. stopnja, Kulturna zgodovina I. stopnja, Pedagoški študijski program Slovenistika II. stopnja in Slovenistika II. stopnja, smer jezikoslovne vede.

Aprila 2018 je izšla nova, druga številka, ki jo študentke in študentje Fakultete za humanistiko posvečajo Ivanu Cankarju. V reviji prek člankov, intervjujev, reportaž, kolumn predstavljamo zanimive, aktualne teme na področjih slovenščine, zgodovine, kulture, umetnosti, jezikoslovja, književnosti, pedagogike.

Revija je dostopna v Univerzitetni knjižnici UNG, Goriški knjižnici Franceta Bevka v Novi Gorici, Knjižnici Damir Feigel v Gorici (Italija) in na spletnem naslovu http://projects.ung.si/artepakt/.

Informacijam in ostalim zanimivostim lahko sledite na Facebook strani revije
https://www.facebook.com/artepakt/.

Prispevek o študentski reviji Artepakt na RTV SLO in na spletni strani Primorskih novic.

Novica o novi številki revije Artepakt na spletni strani Slovenske tiskovne agencije.

Želimo vam prijetno branje.

Ustvarjalci revije Artepakt