Pomoč pri iskanju gradiva

Za pomoč pri iskanju gradiva, svetovanje o uporabi elektronskih virov in knjižnice se lahko dogovorite po e-pošti: library@ung.si ali se zglasite v knjižnici v času uradnih ur.

Predstavitev Univerzitetne knjižnice

Kratka predstavitev, ki vam bo obisk knjižnice olajšala, poenostavila in tako prihranila vaš dragoceni čas.

Predstavitev

Iskanje gradiva

I. del: knjige

Kratka predstavitev za vse, ki vam iskanje gradiva v knjižnici povzroča preglavice kot tudi tiste, ki bi radi postali spretnejši iskalci. Želimo vam pomagati, da boste v prihodnje brez pomoči in brez težav samostojno poiskali željeno literaturo.

Predstavitev

II. del: članki

Kratka predstavitev, kjer se boste naučili kako samostojno poiskati članek v reviji ali zborniku in v bazi podatkov.

Predstavitev

Spletni tečaji (IZUM)

Brezplačni spletni tečaji so namenjeni in dostopni širšemu krogu uporabnikov: knjižničarjem, profesorjem, raziskovalcem, študentom, dijakom, zaposlenim v različnih institucijah in vsem, ki se želijo naučiti uporabljati storitve COBISS/OPAC-a in tujih informacijskih servisov.

Spletni tečaji so praktično naravnani, tako da boste spoznali osnovne pojme, načine uporabe baz podatkov, iskalne obrazce in oblikovanje iskalnih izrazov ter različne druge uporabne vsebine.

Več o tečajih
Seznam tečajev

“Vprašaj knjižničarja”

Referenčni servis Vprašaj knjižničarja vam omogoča postavljanje vprašanj in takojšen prejem odgovorov v klepetu ali prejem odgovora v 24 urah od ponedeljka do petka po e-pošti. Referenčni servis izvajajo za to usposobljeni knjižničarji/informatorji v sodelujočih knjižnicah in IZUM-u.

Referenčni servis ponuja dve osnovni vrsti pomoči:

  • posredovanje informacij iz različnih informacijskih virov (splošne in visokošolske knjižnice) in
  • zagotavljanje pomoči pri uporabi servisov COBISS (IZUM).

Vsa vprašanja in odgovore, ki ste jih postavili vi, kakor tudi vsa tista, ki so javno dostopna v globalni bazi znanja QuestionPoint, lahko pregledujete.

Servis “vprašaj knjižničarja”