Manel Machreki

Ime mi je Manel Machreki, prihajam iz Tunizije in sem študentka doktorskega študijskega programa Znanosti o okolju na Univerzi v Novi Gorici. Delujem na področju kemije, in sicer v Laboratoriju za raziskave materialov. Priložnost doktorskega študija pod mentorstvom prof. dr. Saima Emina sem dobila v okviru štipendije Javne agencije za raziskovalno dejvnost Republike (program Ad futura).

Študij poteka v angleščini, kar je velika prednost, saj je znanje angleščine v znanosti ključnega pomena. Profesorji in člani ostalega univerzitetnega osebja so vsi zelo prijazni in se posvetijo čisto vsakemu študentu. Univerza nudi tudi možnost praktičnih usposabljanj, mednarodne izmenjave, jezikovne tečaje in druge dejavnosti. Menim, da je Slovenija mirna in čudovita dežela s prekrasno naravo, gorami, rekami, podeželjem in and prijaznimi ljudmi.
V treh letih, ki sem jih preživela tukaj, sem pridobila veliko izkušenj in znanja o raziskovanju in laboratorijskem delu. Odkrila sem nekaj novih tehnik kot je transmisijska elektronska mikroskopija, electronska vrstična mikroskopija in rentgenska difrakcija. Moj mentor je igral pomembno vlogo pri mojem študiju, saj me je naučil samostojnega raziskovanega dela in samostojne uporabe raziskovalne opreme.

Veliko srečo imam, da sem dobila priložnost študija na tej univerzi z mednarodnim osebjem in priznanimi raziskovalnimi laboratoriji. Kot mednarodna doktorska študentka v Sloveniji vsekakor priporočam študij in delo v Sloveniji, saj tukaj vsakdo dobi priložnost, da se lahko ukvarja z znanostjo, izboljša svoje veščine, spozna nove prijatelje in uživa v lepi naravi.

Manel Machreki, študentka doktorskega študijskega programa Znanosti o okolju, Fakuteta za podiplomski študij, Laboratorij za razvoj materialov, Univerza v Novi Gorici