Takwa Chouki

Kot prejemnica štipendije Ad futura sem dobila priložnost, da se vpišem na doktorski študij na Univerzi v Novi Gorici (UNG).

Navdušena sem nad visoko kakovostjo izbranega študijskega programa in zanimivimi dejavnostmi, v katere se lahko na univerzi vključujemo. Študij je zame izjemno pozitivna izkušnja, tudi pri komunikaciji nisem nikoli imela težav, vsi so me toplo sprejeli in mi nudili pomoč. Pri študiju imam odličnega mentorja, prof. dr. Saima Emina, ki mi svetuje in pomaga urejati formalne zadeve v Sloveniji in pravzaprav imam veliko srečo, da lahko sodelujem z njim. Nudil mi je pomoč pri vključevanju v različne dejavnosti in pri poslovni komunikaciji, naučil me je samostojnega dela in načrtovanja dela z namenom doseganja zastavljenih ciljev. Z izbiro študija sem nedvomno zadovoljna; kot študentka UNG imam priložnost, da izboljšam svoje tehnične veščine in medosebne spretnosti ter obenem pridobivam nova znanja. Polega tega sodelujem s študenti z vsega sveta, s katerimi delimo enake interese, cilje in hobije. Verjamem, da lahko druženje z ljudmi iz drugih držav in spoznavanje njihovih kultur v veliki meri pripomoreta k napredku naše družbe.

Kot tuja študentka v Sloveniji bi doktorski študijski program Znanosti o okolju in štipendijsko shemo Ad futura priporočila vsem, ki si želijo novih odkritij in nepozabnih spominov na študijsko obdobje.


Takwa Chouki, Tunizija, študentka
doktorskega študijskega programa Znanosti o okolju, Fakulteta za podiplomski študij, Univerza v Novi Gorici