Obisk predsednika RS Danila Türka na Univerzi v Novi Gorici

Datum objave: 25. 4. 2012
Novice

V torek, 24. aprila 2012 je Univerzo v Novi Gorici, Univerzitetno središče Ajdovščina obiskal predsednik republike dr. Danilo Türk. Srečal se je z rektorjem Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilom Zavrtanikom, prorektorjem za raziskave prof. dr. Gvidom Bratino in prorektorjem za izobraževanje prof. dr. Mladenom Frankom.

Sodelavci Univerze v Novi Gorici s predsednikom in rektorjem.
Sodelavci Univerze v Novi Gorici s predsednikom in rektorjem.

Predsednik si je najprej ogledal Center za raziskave vina, kjer mu je vodja centra dr. Lorena Butinar, predstavila aktivnosti centra s področja vinogradništva, vinarstva in trženja vina ter se srečal s študenti Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo. V nadaljevanju obiska smo predsednika republike seznanili z delovanjem Laboratorija za raziskave materialov, ki deluje na področju elektronskih in okoljskih materialov. Delovanje laboratorija mu je predstavil vodja laboratorija prof. dr. Matjaž Valant. Predsednik je zaključil obisk Univerzitetnega središča v Ajdovščini z ogledom Labratorija za fiziko organskih snovi, kjer mu je vodja prof. dr. Gvido Bratina predstavil raziskave elektronskih lastnosti materialov, ki so zanimivi kot sestavni deli organskih sončnih celic in organskih tankoslojnih transistorjev.

“Laboratoriji Univerzitetnega središča v Ajdovščini so prostor zelo naprednega raziskovanja in mednarodnega povezovanja na področjih nanotehnoloških aplikacij in številnih drugih programov”, je dejal predsednik dr. Danilo Türk. Dodal je, da vse to kaže na raznovrstnost dogajanja v Ajdovščini.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Srečanje predsednika republike dr. Danila Türka z rektorjem UNG prof. dr. Danilom Zavrtanikom.
Predsednik si je ogledal Center za raziskave vina.
Srečanje s študenti Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo.
Na ogledu Laboratorija za raziskave materialov.
Predstavitev Laboratorija za raziskave materialov.
Predsednik je zaključil obisk z ogledom Laboratorija za fiziko organskih snovi.
Predstavitev Laboratorija za fiziko organskih snovi.