Širimo znanje

Svojim študentom znanje posredujemo in ga skupaj z njimi ustvarjamo. Smo sodobna, študentom prijazna univerza, ki je usmerjena v raziskovanje. Čeprav smo razmeroma mlada ustanova, v pridobivanju in širjenju znanja ne zaostajamo za starejšimi in večjimi univerzami.

Znanje smo ljudje

Naši sodelavci so vrhunski raziskovalci in učitelji, ki svoje znanje posvečajo ustvarjanju modernih podiplomskih in dodiplomskih študijskih programov.

Kje smo

Naša lokacija s svojo geografsko in kulturno vpetostjo omogoča raznolikost izkušenj, ki privlačijo mlade po letih in po duši. Leži na ustvarjalnem stičišču Krasa, Vipavske in Soške doline, na meji z Italijo, ki omogoča vsakodnevno menjavo kulturnih in blagovnih dobrin. Enkratno jo dela tudi hkratna bližina obale Jadranskega morja, reke Soče, Trnovskega gozda in Julijskih alp.

Znanje brez meja

Znanje ne pozna meja, zato smo odprti v svet. Tako skrbimo za nenehen pretok znanja, nove zamisli in sveže pristope. Sodelujemo z mnogimi mednarodnimi institucijami in svoje študente spodbujamo k mednarodnim izmenjavam in izkušnjam.

Članstva
Članstva v konzorcijih in združenjih.

Soustanovili smo
Smo med soustanovitelji dveh mednarodnih inštitutov in Primorskega tehnološkega parka.

Univerza in šport
Univerza podpira športnike.

Osebna izkaznica