Širimo znanje

Svojim študentom znanje posredujemo in ga skupaj z njimi ustvarjamo. Smo sodobna, študentom prijazna univerza, ki je usmerjena v raziskovanje. Čeprav smo razmeroma mlada ustanova, v pridobivanju in širjenju znanja ne zaostajamo za starejšimi in večjimi univerzami.

Poslanstvo

Univerza v Novi Gorici je raziskovalna in mednarodno uveljavljena univerza, ki bo v regiji in širše prepoznana kot gonilna sila družbenega razvoja. Z inovativnimi pristopi poučevanja bo razvijala pedagoško odličnost na sodobnih študijskih programih, ki bodo domačim in tujim študentom zagotavljali visoko stopnjo zaposljivosti.
Svoj moto, “z znanjem do zmage”, bo uveljavljala z zagotavljanjem ustvarjalnega okolja za raziskovalce, profesorje in študente in s tem omogočala doseganje vrhunskih rezultatov na prodornih znanstvenih, tehnoloških in umetniških področjih.

Kje smo

Naša lokacija s svojo geografsko in kulturno vpetostjo omogoča raznolikost izkušenj, ki privlačijo mlade po letih in po duši. Leži na ustvarjalnem stičišču Krasa, Vipavske in Soške doline, na meji z Italijo, ki omogoča vsakodnevno menjavo kulturnih in blagovnih dobrin. Enkratno jo dela tudi hkratna bližina obale Jadranskega morja, reke Soče, Trnovskega gozda in Julijskih alp.

Znanje brez meja

Znanje ne pozna meja, zato smo odprti v svet. Tako skrbimo za nenehen pretok znanja, nove zamisli in sveže pristope. Sodelujemo z mnogimi mednarodnimi institucijami in svoje študente spodbujamo k mednarodnim izmenjavam in izkušnjam.

Članstva
Članstva v konzorcijih in združenjih.

Soustanovili smo
Smo med soustanovitelji dveh mednarodnih inštitutov in Primorskega tehnološkega parka.

Univerza in šport
Univerza podpira športnike.

Osebna izkaznica