Predstavitev Univerze v Novi Gorici na sejmu LOS 2013

06. maj 2013

V času od 17. do 20. aprila 2013, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal že tretji Ljubljanski obrtno podjetniški sejem (LOS), kjer se je predstavila tudi Univerza v Novi Gorici.

V okviru odbora za znanost in tehnologijo in strokovne sekcije elektronikov in mehatronikov so se predstavili: Univerza v Novi Gorici, Kemijski inštitut iz Ljubljane z različnimi laboratoriji, FERI – Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani z različnimi laboratoriji, Institut Jožef Stefan z različnimi odseki, Univerza v Mariboru, Center odličnosti Namaste, Center odličnosti Nanocenter, SERŠ, VSŠ ŠC Ptuj, TŠC Kranj in ŠC Velenje. Sodelovala so tudi podjetja: Miel Elektronika iz Velenja, PS d.o.o iz Logatca, National Instruments Slovenija in druga.

Organizatorja sejma sta bila OZS in GR iz Ljubljane. Na sejmu so bile predstavljene nove tehnologije iz različnih področji: elektronike, mehatronike, avtomatike, robotike, IKT, bionike, nanotehnologije in drugih področji. Sejem je predstavil tudi primere povezovanja gospodarstva in znanosti, ter primere dobre prakse. Medijski partnerji sejemske predstavitve so bile revije: IRT 3000, Ventil, Avtomatika, Science Illustrated, priloga Večera Kvadrat, Računalniške novice in drugi.

Dodatne informacije

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si