Univerza v Novi Gorici in ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Datum objave: 30. 5. 2014
Novice

Univerza v Novi Gorici posveča športu posebno pozornost. Ened izmed pomembnih korakov na poti k večjemu sodelovanju med znanostjo in športom je tudi lanskoletni podpis sporazuma o sodelovanju z Ženskim rokometnim klubom Mlinotest Ajdovščina.

Univerza v Novi Gorici in ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Ekipa ŽRK Mlinotest Ajdovščina je po končani sezoni zasedla 8. mesto 1. A državne rokometne lige za ženske. V odigranih 26 kolih so Ajdovke trinajstkrat zmagale, dvakrat igrale neodločeno ter enajstkrat izgubile.

Ajdovske mladinke pa so dosegle izjemen uspeh saj so osvojile tretje mesto v državnem prvenstvu. Odigrale so 16. tekem, od tega so zabeležile 11 zmag in le 5 porazov. Prav tako pa se mladinke lahko pohvalijo z najboljšo strelko državne mladinske lige, ki je postala Špela Ferfolja. V 16 tekmah je dosegla 169 golov, kar je v povrečju več kot 10 na tekmo.

Sodelovanje med inštuticijami zaenkrat poteka v obliki medsebojne promocije, saj so ajdovske rokometašice postale promotorke Univerze v Novi Gorici. Obe strani si želita da bi se sodelovanje še razvijalo in vključevalo tudi druga področja.

Ker se na Univerzi v Novi Gorici zavedamo naporov, ki jih morajo športniki vlagati za sočasno izpolnjevanje študijskih obveznosti in doseganje športnih rezultatov, smo v letošnjem letu pripravili ugodnejše pogoje študija za študente športnike. Status športnika in s tem še bolj fleksibilen potek študija lahko pridobijo vsi aktivni, registrirani športniki z opaznimi rezultati na tekmovanjih na državni in mednarodni ravni.

Ajdovskim rokometašicam čestitamo za dosežene uspehe!

Andreja Leban, Stiki z javnostmi