Generalni direktor za dediščino obiskal Univerzo v Novi Gorici v beneških prostorih

16. junij 2014

V četrtek 5. junija 2014, smo na Univerzi v Novi Gorici v prostorih v Benetkah, kot del 14. Mednarodnega arhitekturnega bienala, gostili francosko Ministrstvo za kulturo in komunikacijo.

Direktorica podiplomskega študijskega programa Ekonomika in tehnike konservatorstva arhitekturne in krajinske dediščine doc. dr. Saša Dobričič je sprejela Generalnega direktorja za dediščino, gospoda Vincenta Berjota.

Generalni direktor je vse goste pozdravil v imenu Ministrice za kulturo in komunikacijo, gospe Aurélie Filipetti. Spremljali so ga pomočnik ministrice, gospod Philippe Barbat, francoski ambassador v Italiji, gospod Alain le Roy in kurator francoskega paviljona, arhitekt Jean Louis Cohen.

Obisk je potekal v okviru sodelovanja med Univerzo v Novi Gorici in École Nationale Supérieure d’Architecture de Paris-Belleville.

Gostje so se Univerzi zahvalili za prijazen sprejem in poudarili pomen izobraževalnega in raziskovalnega sodelovanja med Univerzo v Novi Gorici in École Nationale Supérieure d’Architecturede Paris-Belleville.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Doc. dr. Saša Dobričič (levo) in g. Vincent Berjota (desno).
Obisk francoskega Ministrstva za kulturo in komunikacije na Univerzi v Novi Gorici v beneških prostorih.