Obisk izraelske gospodarske delegacije na Univerzi v Novi Gorici

Datum objave: 3. 7. 2014
Novice

V torek, 1. julija 2014 je v okviru obiska v Sloveniji, Univerzo v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri, obiskala izraelska gospodarska delegacija.

Obisk izraelske gospodarske delegacije na Univerzi v Novi Gorici

Z delegacijo, ki so jo sestavljali Yaniv Binyamin iz izraelskega podjetja Yaniv Binyamin, Issac Shalev, generalni direktor podjetja SBL Isaac Shalev in Menny Binyamin, predsednik uprave fundacije SACHAL, so se srečali rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik, prorektor prof. dr. Gvido Bratina ter vodja Pisarne za prenos tehnologij Uroš Ferjančič.

Gostom smo predstavili pedagoško in raziskovalno dejavnost Univerze v Novi Gorici, v nadaljevanju pa so obiskali ajdovsko podjetje Pipistrel d.o.o.. Ob koncu obiska se nam je pridružil tudi predstavnik podjetja Arctur d.o.o iz Nove Gorice.

Glavni namen obiska je bil predsvem poglobitev sodelovanja med slovenskimi in izraelskimi institucijami razvoja in prenosa tehnologij, morebitna ustanovitev Izraelsko-Slovenskega inkubatorja ter povezovanje podjetij, v katera bi izraelski investitorji vlagali njihov kapital.

Gostje so se ob koncu obiska zahvalili za prijeten sprejem ter izrazili veliko zanimanje za medsebojno sodelovanje.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi