Sprejem državnega prvaka na Univerzi v Novi Gorici

Datum objave: 24. 9. 2014
Novice

Danes je rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik, sprejel študenta Matijo Stuparja, ki je v letošnjem letu postal državni prvak v disciplini gorskega kolesarjenja 4-kross.

Matija Stupar in rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik.
Matija Stupar in rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Matija Stupar se od leta 2008 aktivno ukvarja z gorskim kolesarjenjem, predvsem z disciplino 4-kross. V letu 2010 je začel tekmovati na mednarodnih tekmovanjih ter postal član državne reprezentance, ki zastopa Slovenijo na evropskih in svetovnih prvenstvih. Prav tako se je v istem letu vpisal tudi na študij 1. stopnje Fizika na Fakulteti za aplikativno narovoslovje Univerze v Novi Gorici. Leta 2012 se je udeležil svetovnega prvenstva in dosegel zelo dober rezultat, 19. mesto. V letu 2013 so ga pestile poškodbe in se ni udeležil državnega prvenstva, zato se je posvetil svojemu diplomskemu delu ter uspešno zaključil študij. V letošnjem letu mu je uspelo na domačem terenu, ob otvoritvi največje slovenske proge za 4-kross, je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji Elite.

Matija Stupar je trenutno študent magistrskega študija Fizika. “Šport mi predstavlja veliko veselje ter mi odpira mnoge priložnosti. Imam ambicije priti med najboljše na svetu, vendar pa sem med študijem fizike našel veliko veselje do znanosti, kjer bi se želel razvijati v prihodnosti”, pravi Matija Stupar.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Od leve proti desni: prof. dr. Samo Stanič, dekan Fakultete za aplikativno naravoslovje, državni prvak Matija Supar in rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik.