Obisk direktorja ARRS na Univerzi v Novi Gorici

Datum objave: 15. 1. 2015
Novice

Danes sta direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije - ARRS prof. dr. József Györkös in vodja Sektorja za raziskovalne projekte Simon Ošo obiskala Univerzo v Novi Gorici. Sprejela sta jih rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za izobraževanje prof. dr. Mladen Franko.

Obisk direktorja ARRS na Univerzi v Novi Gorici

Rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik je v začetku obiska gostoma predstavil pedagoško in raziskovalno dejavnost Univerze v Novi Gorici. Sledila je predstavitev in ogled Laboratorija za raziskave v okolju. V nadaljevanju sta si gosta ogledala Univerzitetno središče Univerze v Novi Gorici v Ajdovščini, kjer so jima sodelavci predstavili raziskovalno dejavnost v okviru Laboratorija za raziskave materialov, Laboratorija za fiziko organskih snovi ter Laboratorija za kvantno optiko. Obisk se je zaključil s predstavitvijo Centra za biomedicinske znanosti in inženiring ter Centra za raziskave vina, ki delujeta v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

V okviru obiska je vodstvo direktorju predstavilo svoje težave in uspehe na področju raziskovalne dejavnosti Univerze, ki v letošnjem letu praznuje 20. obletnico delovanja. Raziskovalna dejavnost se na Univerzi izvaja v okviru šestih laboratorijev in petih centrov in predstavlja kar 70% vseh prihodkov. V prihodnosti želi Univerza postati vodilen raziskovalni center v širši regiji na področju okolja, materialov ter biomedicine in raziskav procesov staranja.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi