Univerzo v Novi Gorici obiskala nemška veleposlanica

04. december 2015

V četrtek, 3. decembra 2015, smo na Univerzi v Novi Gorici gostili veleposlanico Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, Nj. eksc. dr. Anno Elisabeth Prinz.

V okviru vljudnostnega obiska se je srečala z rektorjem Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilom Zavrtanikom in prorektorjem za izobraževanje prof. dr. Mladen Frankom, ki sta ji predstavila pedagoško in raziskovalno delo Univerze ter jo seznanila z obstoječim sodelovanjem Univerze z nemškimi inštitucijami.

V nadaljevanju obiska je veleposlanica obiskala Center za raizskave vina, ki deluje v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi ter laboratorije v Univerzitetnem središču Univerze v Novi Gorici v Ajdovščini.

Ob koncu obiska je rektor poudaril interes Univerze za poglobitev sodelovanje z nemškimi pedagoškimi in raziskovalnimi inštitucijami, ki ga je veleposlanica sprejela z velim navdušenjem.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in veleposlanica Zvezne republike Nemčije v Sloveniji Nj. eksc. dr. Anna Elisabeth Prinz.
Srečanje nemške veposlanice s predstavniki Centra za raziskave vina v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri.
Ogled Univerzitetnega središča Univerze v Novi Gorici v Ajdovščini.
Vpis v knjigo gostov Univerze v Novi Gorici.