Knjiga doktorja Univerze v Novi Gorici zmagala na tekmovanju Gourmand Best in the World

03. marec 2016

Knjiga “Burek: A Culinary Metaphor”, ki je nastala kot nadgradnja doktorske disertacije dr. Jerneja Mlekuža, je bila na tekmovanju Gourmand Best in the World izbrana za zmagovalno slovensko knjigo in se uvrstila med svetovne finaliste v kategoriji Best Food Writing Book.

Dr. Jernej Mlekuž je svoj študij uspešno zaključil na podiplomskem študijskem programu Interkulturni študiji – primerjalni študij idej in kultur na Fakulteti na podiplomski študij Univerze v Novi Gorici. Doktorsko disertacijo z naslovom “Predmet kot akter? Primer bureka v Sloveniji.” je dr. Mlekuž pripravil pod mentorstvom prof. dr. Marine Lukšič Hacin in doc. dr. Jožeta Vogrinca in jo uspešno zagovarjal leta 2008.

Razglasitev svetovnega zmagovalca bo konec maja 2016 na Kitajskem.

Več informacij: “http://www.cookbookfair.com/index.php/gourmand-awards/winners-2016/cookbooks-and-food-culture-shortlist-2016”

Dr. Jerneju Mlekužu iskreno čestitamo ter mu želimo veliko uspeha na Kitajskem!

Andreja Leban, Stiki z javnostmi