Univerzo v Novi Gorici obiskal italijanski veleposlanik

20. april 2017

Danes smo na Univerzi v Novi Gorici na vljudnostnem obisku gostili veleposlanika Republike Italije Nj. eksc. Paola Trichila, ki sta ga spremljala Iva Palmieri, generalna konzulka Italije v Kopru in Stefano Cerrato, kulturni ataše Italijanskega inštituta za kulturo v Sloveniji.

Goste sta sprejela rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in prorektor za raziskave in umetnost prof. dr. Gvido Bratina.

Po uvodni predstavitvi pedagoške in raziskovalne dejavnosti Univerze je beseda tekla o sodelovanju Univerze z italijanskimi inštitucijami. Tako rektor kot veleposlanik sta se strinjala, da bi bilo mogoče dosedanje dobro sodelovanje še razširiti.

Ob koncu obiska so si gostje ogledali potujočo razstavo ob šestdeseti obletnici Rimskih pogodb, 1957-2017 “Vse tesnejša zveza”, ki jo na Univerzi v Novi Gorici gostimo med 14. do 26. aprilom. Organizator razstave je Zgodovinski arhiv Evropske unije (Evropski univerzitetni inštitut) v sodelovanju z Evropskim parlamentom, Svetom Evropske unije in Evropsko komisijo.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Od leve proti desni: prorektor za raziskave in umetnost Univerze v Novi Gorici prof. dr. Gvido Bratina, rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik, veleposlanik Republike Italije Nj. eksc. Paolo Trichila, generalna konzulka Italije v Kopru Iva Palmieri in kulturni ataše Italijanskega inštituta za kulturo v Sloveniji Stefano Cerrato.