Podpis pogodbe o najemu študentskega doma

Datum objave: 18. 6. 2008
Dogodki

V četrtek, 19. junija 2008 bosta družba Presta d.o.o. in Univerza v Novi Gorici podpisali pogodbo o dvoletnem najemu študentskega doma na Bazoviški ulici 1 v Novi Gorici.

Študentski dom, ki je bil leta 2003 popolnoma obnovljen in v katerem je Univerza v Novi Gorici sofinancirala nakup notranje opreme, omogoča nastanitev 54 študentov v 31 študentskih sobah, od tega 8 enoposteljnih in 23 dvoposteljnih. V vsaki etaži je za potrebe študentov urejena manjša kuhinja, v pritličju pa je dodatno urejen študijski oziroma večnamenski prostor. Pri nastanitvi v študentski dom bodo imeli prednost študentje Univerze v Novi Gorici, ki bodo imeli s strani Univerze subvencionirana ležišča. V sosednji zgradbi se nahaja samopostrežna restavracija Presta, v kateri je vsak delavnik med 9.30 in 16.00 uro zagotovljena topla prehrana.

Trenutno je na vseh dodiplomskih in podiplomskih študijskih programih Univerze v Novi Gorici vpisanih preko tisoč študentov iz cele Slovenije. Z odpiranjem novih študijskih programov, ki jih Univerza v Novi Gorici pripravlja, pa bo to število še bistveno naraslo. Tako bo lahko tudi Univerza v Novi Gorici enakovredno konkurirala ostalim univerzitetnim središčem v Sloveniji.

Vodstvo Univerze je prepričano, da se bo z zagotovitvijo novih študentskih sob povečalo zanimanje za visokošolski študij v Novi Gorici tudi pri študentih izven regije, ki se doslej niso odločali za študij na Univerzi v Novi Gorici predvsem zaradi težav pri reševanju problema nastanitve.

Družba Presta, ki pod novim vodstvom širi svoje delovanje tako na Goriškem kot tudi na širšem področju Slovenije in izven njenih meja, izbira najrazličnejše partnerje. Podpis pogodbe z Univerzo v Novi Gorici je primer sodelovanja gospodarske družbe z izobraževalno institucijo, ki dokazuje, da je takšno sodelovanje ne samo mogoče ampak tudi obojestransko koristno. Družba se aktivno vključuje v lokalno okolje, kjer opravlja svojo dejavnost, saj se vodstvo zaveda, da povezanost s skupnostjo pomeni tako rast skupnosti kot rast podjetja.

Po prepričanju obeh vodstev je stalen pritok mladih ljudi v Novo Gorico in širitev znanja zagotovilo uspešnega razvoja Nove Gorice in celotne severnoprimorske regije.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si