Natečaj VideoRajd - Kreativni videonatečaj na zaslonih ljubljanskih avtobusov

Datum objave: 21. 9. 2010
Novice

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Javni multimedij GEM pripravljata nagradni videonatečaj, ki je namenjen predvsem mladim še neuveljavljenim ustvarjalkam in ustvarjalcem. Zaradi čedalje dostopnejše opreme, ki omogoča snemanje videa tudi z mobilnim telefonom, organizatorja pričakujeta velik odziv.

Zaradi čedalje dostopnejše opreme, ki omogoča snemanje videa tudi z mobilnim telefonom, organizatorja pričakujeta velik odziv.

Natečaj bo razpisan štirikrat na leto, vsakič z novo družbeno angažirano tematiko. Tema prvega natečaja, na katerega se lahko prijavite od 20. septembra, je posvečena evropskemu tednu mobilnosti. Imenuje se ŽiviMobilno. Prijava je mogoča do 11. oktobra.

Cilj natečaja je razširiti zavedanje o pomembnih družbenih temah, vključiti mlade ustvarjalce in jim ponuditi nov prostor za izražanje z zagotovljenim dosegom ter dvigniti standarde dinamičnega vizualnega komuniciranja v slovenskem prostoru.

Organizatorja želita mlade pozvati k ustvarjalnemu izražanju in najboljšim avtorjem omogočiti prepoznavnost v domačem prostoru. Najboljših 15 videoprispevkov po izboru žirije bo namreč med 15. oktobrom in 5. novembrom prikazanih na GEM-zaslonih v notranjosti avtobusov LPP. Potniki bodo s SMS-glasovanjem izbrali najboljše tri, ki bodo dodatno predvajani na zaslonih. Avtor najboljšega videa pa bo nagrajen tudi s posebno nagrado – iPod touchem.

Več informacij o natečaju, vmesnik za prijavo in nalaganje videodel so na voljo na: http://http:Vrajd.si

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si