Vabilo na okroglo mizo s tiskovno konferenco "Spletišče kot integralni del študijskega procesa in javnega diskurza na področju umetnosti in kreativnih industrij"

Datum objave: 23. 9. 2010
Dogodki

Na okrogli mizi bodo svoje poglede na aktualna spletna presečišča izobraževanja, umetnosti in kulture soočili Miha Rejc, priznani strokovnjak za socialni splet in prejemnik nagrade Gold Quill, Robertina Šebjanič, vizualna umetnica z odličnimi interdisciplinarnimi referencami, Luka Frelih, računalniški programer za umetnike, in mednarodno priznan medijski umetnik, ter Rene Rusjan, soavtorica študijskega programa Digitalne umetnosti in prakse in programska vodja Visoke šole za umetnost. Pogovor bo moderiral dr. Peter Purg, vodja projekta ePlatforma.

Ali je lahko šolsko spletišče, ki nudi spletno televizijo, objavo osebnega portfelja in bloganje ter celo kuratorstvo razstav takorekoč komurkoli, zares ključ do novih načinov ustvarjanja v umetnosti in kreativnih industrijah? Na okrogli mizi bomo skozi prizmo spletne platforme http://vsu.ung.si/ in s strani uporabnika (študenta, učitelja, širše javnosti) osredotočeni na vidike uporabnosti ter socialnega mreženja v in skozi splet.

Okrogla miza s tiskovno konferenco bo potekala v torek, 28. septembra 2010 s pričetkom ob 17. uri, na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, v prostorih šole v Ljubljani. Po predstavitvi spletne platforme http://vsu.ung.si/ bodo članice in člani razvojnega tima ePlatforme na voljo za novinarska vprašanja, čemur bo sledila okrogla miza.

Potek okrogle mize s tiskovno konferenco:

  • 17:00 Predstavitev ePlatforme //vsu.ung.si, dr. Peter Purg
  • 17:20 Novinarska vprašanja
  • 17:40 Okrogla miza
  • 19:00 Zakuska in vodena raba ePlatforme

Lokacija:
Visoka šola za umetnost
Podhod Bežigrajskega dvora
Dunajska 56, 1000 Ljubljana

Več na: http://vsu.ung.si/

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si