Predavanje v okviru cikla Znanstveni večeri

Datum objave: 14. 10. 2009
Dogodki

Univerza v Novi Gorici vabi na predavanje, ki ga bo imel prof. dr. Satya N. Atluri (direktor Centra za letalske in vesoljske raziskave ter izobraževanje na Univerzi v Kaliforniji - Irvine) z naslovom "Od mega do nano: računalniško modeliranje v inženirstvu in znanosti". Predavanje bo v sredo, 21. oktobra 2009 ob 19. uri na dvorcu Zemono pri Vipavi.

Sledil bo razgovor s predavateljem, ki ga bo moderiral dr. Božidar Šarler, redni profesor za področje materiali na Univerzi v Novi Gorici. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Računalniško modeliranje v inženirstvu in znanosti (ang. Computer Modeling in Engineering and Sciences, CMES) je multidisciplinarna metodologija za integrirano procesno in produktno simuliranje ter načrtovanje naprav, ki delujejo na dolžinskih skalah od mega do nano in na enako raznolikih časovnih skalah. CMES je lahko gonilo globalne ekonomske rasti in igra ključno vlogo pri zmanjševanju razvojnega časa in stroškov ter pri oceni življenjske dobe, stroškov vzdrževanja in preprečevanja okvar raznovrstnih naprav. Predavanje je kratek pregled preteklosti, sedanjosti in prihodnosti CMES iz predavateljeve perspektive. Glej: http://www.techscience/cmes in http://fsl.icces.org

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si