Svetovna konferenca o brezmrežnih metodah

Datum objave: 27. 8. 2009
Dogodki

Laboratorij za večfazne procese Univerze v Novi Gorici organizira skupaj z mednarodno organizacijo ICCES od 31. avgusta do 2. septembra 2009 Peto svetovno konferenco o brezmrežnih metodah.

Konferenca bo organizirana v osrčju slovenske tehniške in znanstvene dediščine v Tehniškem Muzeju Slovenije na gradu Bistra pri Vrhniki. Otvoritev konference bo v ponedeljek, 31. avgusta 2009 ob 9. uri.

Tematika konference bo obsegala eno najhitreje razvijajočih se področij računalniške mehanike - brezmrežne numerične metode, ki so se začele uporabljati na vseh področjih naravoslovja in tehnike. Te numerične metode odlikuje izjemna učinkovitost, natančnost in preprostost prilaganja položaja računskih točk rešitvi. Omenjene metode predstavljajo enega izmed najpomembnejših odkritij simulacijskih znanosti in inženirstva novega tisočletja. Laboratorij za večfazne procese Univerze v Novi Gorici ima pri razvoju posebne veje brezmrežnih metod vodilno vlogo v svetu, zato je bila Univerzi v Novi Gorici poverjena organizacija te konference leta 2009 v Sloveniji.

Brezmrežne metode so bile v Sloveniji že zelo uspešno uporabljene pri numeričnem modeliranju in simulaciji številnih industrijskih procesov ter pri optimizaciji porabe energije. Zbornik povzetkov konference bo izšel pri Založbi Univerze v Novi Gorici, knjiga z izbranimi prispevki s konference pa v ZDA pri založbi Tech Science Press in bo dosegljiva v svetovni knjižni prodajni mreži.

Več informacij o konferenci je na voljo na spletni strani, http://www.iccesmeshless.org/

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si