PODOKTORSKI SODELAVEC ali ZNANSTVENI SODLEAVEC

Datum objave: 19. 11. 2013
Zaposlitev zunanji

Univerza v Novi Gorici išče primernega kandidata za delovno mesto:
Podoktorski raziskovalec ali znanstveni sodelavec
Rok za prijavo do 6. 12. 2013

Center za biomedicinske znanosti in inženiring, Univerze v Novi Gorici (https://www-cbzi.ung.si/index.php/sl/home) išče podoktorskega raziskovalca ali docenta za delo na mednarodnem projektu AHA-MOMENT Kreativno jedro (Active and Healthy Aging – MOlecular MEchanisms, Nutrition and nanoparticle-based Targeting – Aktivno in zdravo staranje – molekularni mehanizmi, prehrana in tarčna dostava z nanodelci.
Postdoktorski raziskovalec bo sodeloval z drugimi člani raziskovalne skupine (glejte https://www-cbzi.ung.si/index.php/sl/home/137 objave skupine). Pričakovano je, da bo kandidat:
• proučeval procese, ki vodijo do zmanjšane viabilnosti in odzivnosti celic v starajočih tkivih,
• razvijal strategijo za zaščito celic in zmanjšanje posledic teh procesov,
• preučeval učinke oksidativnega stresa na epigenetske mehanizme,
• poskušal identificirati kritične površinske celične markerje, ki so indikatorji zgodnjih starostnih sprememb.

Delo se bo začelo približno 1. januarja 2014. Letna plača bo osnovana glede na izkušnje in akademsko stopnjo kandidata in bo vključevala vse dodatke. Z izbranim kandidatom bomo sklenili pogodbo o zaposlitvi za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja do zaključka projekta.
Od kandidatov se pričakuje vključitev v tematsko sorodne pedagoške aktivnosti.

Zahtevana znanja:
• doktorat znanosti s področja biologije celic, molekularne biolgije, biokemije, biomedicinskega inženiringa ali sorodne smeri,
• izkazano zanimanje za študij učinkov antioksidantov na staranje človeške celice,
• aktivno znanje; branje, pisanje in govorjenje angleškega jezika.

K kandidaturi še posebej vabimo kandidate, ki so dosegli doktorat pred kratkim ter še nimajo vseh zahtevanih znanj, vendar so izjemni v raziskovalnih zmožnostih in samoiniciativnosti.
Strogih zahtev glede smeri izobrazbe kandidata ni, prednosti pa bodo imeli kandidati iz področja biologije, biokemije, kemičnega inženirstva, biomedicinskega inženiringa in biotehnologije.

Lokacija:
Delovno mesto se nahaja na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi. Vipava ima čudovito okolišnjo pokrajino in je oddaljena uro vožnje od Ljubljane, nekaj minut od Postojnske jame (glejte http://www.postojnska-jama.eu/en/?setLocale=en_US), in dve uri vožnje od Benetk (glejte http://en.wikipedia.org/wiki/Venice ).

Kandidatura naj vsebuje:
• Spremno pismo
• CV - življenjepis s kontaktnimi podatki
• Seznam relevantnih kandidatovih objav
• Imena in kontaktne podatke dveh referenc

Priponke

Kontakt

Zainteresirani kandidati oddajte prijave po elektronski pošti ge. Tei Stibilj Nemec (tea.stibilj.nemec@ung.si), Univerza v Novi Gorici, Vipavska cesta 13, 5000 Nova Gorica, Slovenija.