EVROPSKA NOČ RAZISKOVALCEV 2021 - ZNANOST ZA VSE (ZATE)

Datum objave: 24. 8. 2021
Dogodki

Program projekta konzorcija »Znanost za vse — ZATE«, ki ga sestavljajo Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Univerza v Novi Gorici, se bo v letu 2021 odvijal v Mariboru, Kopru, Izoli in Novi Gorici.

Evropska noč raziskovalcev je vseevropska akcija v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj – Obzorje Evropa (Horizon Europe). Na pobudo Evropske komisije se širom Evrope za en dan v letu široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

Ključno sporočilo projekta Evropske noči raziskovalcev 2021 (ENR2021): ZnAnosT za vsE (akronim: ZATE) je, da lahko vsak postane raziskovalec, glavni cilji pa so: približati poklic raziskovalca širši javnosti, povečati ozaveščenost o raziskovalnih in inovacijskih dejavnostih z namenom okrepiti javno prepoznavnost raziskovalcev, ustvariti razumevanje vpliva raziskovalčevega dela na vsakdanje življenje državljanov ter spodbuditi mlade k izbiri raziskovalne kariere z vrsto raznolikih privlačnih dogodkov v neformalnem, sproščenem okolju.

Program dogodkov Univerze v Novi Gorici, 24. september 2021

V letošnjem letu smo se odločili, da bo projekt Evropska noč raziskovalcev 2021 zaradi omejitev COVID-19 potekal tudi v živo po spletu. Večina dogodkov bo potekala v spletni obliki (na platformi Zoom) v petek, 24. 9. 2021 med 9.00 in 13.00. Na ta način bodo dogodki lažje dosegljivi tako širši javnost kot tudi osnovnošolcem in srednješolcem. Dogodki bodo posneti in se bodo ponovno predvajali med 14.00 in 17.00.

LOKACIJE: Večina dogodkov bo potekala na spletu, na platformi Zoom. Nekateri dogodki pa bodo potekali v središču Nove Gorice, in sicer na Bevkovem trgu ter v Ekscentru, Delpinova 20, Nova Gorica.

ČASOVNICA: od 9.00 do 17.00 ure

Kontaktna oseba: Mitja Martelanc

S klikom na »PRIJAVA NA SPLETNE DOGODKE« se prijavite na spletne dogodke. Teden dni pred izvedbo dogodkov boste prejeli e-sporočilo s povezavami na dogodke posamezne fakultete, ki se bodo izvedli na platformi Zoom. Do opisa in urnika dogodkov, ki jih univerza ob tej priložnosti pripravlja, dobite s klikom na spodnje povezave posameznih fakultet.

Veselimo se srečanja z vami.

Program dogodkov Univerze v Novi Gorici

Prijava na spletne dogodke