Informativni dan za doktorski študijski program Primerjalni študij idej in kultur (tretja stopnja)

Datum objave: 20. 8. 2012
Dogodki

Fakulteta za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici vabi na informativni dan za doktorski študijski program Primerjalni študij idej in kultur (3. stopnja).

Informativni dan bo potekal v sredo, 22. avgusta 2012 ob 15. uri na ZRC SAZU (I. nadstropje), Novi trg 4/II, Ljubljana.

Doktorski študijski program Primerjalni študij idej in kultur, ki se izvaja v prostorih Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU), temelji na intelektualni izmenjavi med domačimi in tujimi univerzitetnimi učiteljicami in učitelji, raziskovalkami, raziskovalci, študentkami in študenti na področju humanistike in družboslovja. V študij so vključeni raziskovalci in raziskovalke ter univerzitetni učitelji in učiteljice s področja filozofije, arheologije, zgodovine, etnologije in folkoristike, antropologije, umetnostne zgodovine, jezikoslovja, literarnih ved in sociologije. Program združuje nekatera tradicionalna, klasična znanja in pristope, hkrati pa z interdisciplinarnostjo, komparativnostjo ter zgodovinsko, družbeno in politično kontekstualizacijo problemov presega tako konvencionalne discipline kot tudi kulturne meje in se posveča kritičnim analizam sodobnih in aktualnih problemov na globalni ravni.

Doktorski podiplomski študij v okviru programa Primerjalni študij idej in kultur poteka v okviru naslednjih modulov:

  • Modul Kulturna zgodovina (koordinator modula: prof. dr. Oto Luthar)
  • Filozofski modul: Transformacije moderne misli - filozofija, psihoanaliza, kultura (koordinator modula: prof. dr. Rado Riha)
  • Antropološki modul: Kozmologije, skupnosti, dogodki (koordinatorica modula: izr. prof. dr. Duška Knežević Hočevar)
  • Arheološki modul: Tisočletja med Jadranom in Podonavjem (koordinatorica modula: doc. dr. Jana Horvat)
  • Jezikoslovni modul: Jezik kot družbena praksa v oblikovanju ideologij, spomina in identitet (koordinatorica modula: izr. prof. dr. Tanja Petrović)

Vljudno vabljeni!

Kontakt

T: 01 470 64 51
E: teja.komel@zrc-sazu.si