Kolesarjenje v okolici Nove Gorice

Datum objave: 14. 10. 2008
Dogodki

Fakulteta za znanosti o okolju Univerze v Novi Gorici, v četrtek 16. oktobra 2008, organizira za študente in sodelavce UNG kolesarjenje v okolici Nove Gorice. S tem dogodkom želimo širšo javnost opozoriti na nujnost večje in učinkovitejše uporabe obnovljivih virov energije.

Akcijo pripravljamo v sodelovanju s prof. Davidom Osterbergom iz Univerze Iowa, ki je že dolgoletni udeleženec in promotor podobnega tradicionalnega dogodka z naslovom "The Green Bike Tour".

Kolesarjenje bomo začeli ob 15.30 uri izpred poslopja Fakultete za znanosti o okolju Univerze v Novi Gorici, Križna ulica 3, Gorica, zaključili pa ob 18.30 uri pred stavbo Univerze v Novi Gorici, Vipavska 13. Udeleženci bodo prekolesarili cca. 25-30 km, z dvema postankoma pri lokalnih proizvajalcih in promotorjih obnovljivih virov energije (Goriška lokalna energetska agencija - GOLEA in Soške elektrarne Nova Gorica - SENG).

V primeru slabega vremena pa bo prof. David Osterberg pripravil predavanje o projektu "The Green Bike Tour" in s tem povezanimi dejavnostmi. Predavanje bo potekalo v četrtek, 16. okotobra 2008 ob 16. uri v predavalnici 201 Fakultete za znanosti o okolju v Križni ulici 3, Gorizia, Italija.

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si