Fakulteta za naravoslovje

Fizika in astrofizika I. stopnja

Urniki predavanj

Urniki predavanj
Akademski kolendar
Predmetnik

Študentski vodič

Nastanitve, prehrana, možnosti za študentsko delo, zdravstveno varstvo, obštudijske dejavnostiBeri naprej
Mednarodna pisarna
Univerzitetna knjižnica
Univerzitetna trgovina

Vpis

Vpis
Vpis v višje letnike

Pravila

Pravila fakultete
Pravila univerze

Študentski Informacijski Sistem

e-Učenje

Na voljo so naslenja okolja za učenje na daljavo, izmenjavo študijskega gradiva, dostop do virtualnih predavanj.
MiTeam
UNG Moodle
e-UNG

Opis programa, ciljev, kompetenc, predmetnika

Univerzitetni študijski program »Fizika in astrofizika« prve stopnje je zasnovan tako, da študenti čimprej pridobijo potrebna osnovna znanja iz različnih vej klasične in moderne fizike in astrofizike. Poleg osnovnih matematičnih in fizikalnih vsebin, se študenti spoznajo z eksperimentalnimi metodami, meritvami in obdelavo podatkov. Tako program nudi trdno osnovno znanje, razvoj znanstvene intuicije in delovne navade za reševanje različnih problemov.
Beri naprej

Javna veljava

Mednarodno okolje

Univerzitetni študijski program Fizika in astrofizika je akreditiran s strani Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu za maksimalno možno obdobje sedmih let (do 30.9.2022).

Financiranje izvajanja programov

Redni študij na univerzitetnem študijskem programu prve stopnje »Fizika in astrofizika« od leta 2007 financira vlada Republike Slovenije in je je brezplačen za državljane Republike Slovenije, držav članic EU, in državljane bivših Jugoslovanskih republik. Vabimo zainteresirane študente da nas kontaktirajo. Program je vpisan v razvid Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, kar študentom omogoča vse socialne pravice, ki izvirajo iz njihovega statusa.

O fakulteti

Beri naprej