Izkušnje študentke športnice Univerze v Novi Gorici: Eva Battistel

Košarkarica in študentka Gospodarskega inženiringa 2. stopnje

Moje ime je Eva Battistel in prihajam iz Italije. Starši so se odločili, da me vpišejo v slovensko šolo, ker sem blizu meje in bi tako imela priložnost, da se naučim slovenskega jezika. Danes se jim zahvaljujem za tako izbiro, saj je znanje več jezikov velika prednost. Letos obiskujem drugi letnik Poslovno-tehniška fakulteta Univerze v Novi Gorici. Za ta program sem se odločila, ker so predmeti zanimivi in ker sem želela nadaljevati študij v slovenskem jeziku. Moram povedati da sem z izbiro zelo zadovoljna. Poleg študija se veliko ukvarjam s športom. Košarko sem začela igrati, ko sem imela šest let in to še vedno traja. Trenutno igram v italijanski B ligi in treniram trikrat na teden, ob vikendih pa imam tekme. Prejšnje leto sem s svojo ekipo igrala na državnem finalu za ligo A, tega ne bom nikoli pozabila. Ta šport me je naučil, da se moraš v življenju za vsako stvar potruditi in nikoli predati. Letos, poleg študija in košarke v okviru projektne sheme ‘Po kreativni poti do znanja 2017’ sodelujem tudi pri projektu ‘Modeliranje led luči’, ki se v sodelovanju s podjetjem Led luks, d. o. o., odvija na Univerzi v Novi Gorici.

Eva Battistel, študentka 2. letnika Gospodarskega inženiringa 1. stopnje, Poslovno-tehniška fakulteta, Univerza v Novi Gorici

Študijsko leto 2016/17

Eva Battistel je leta 2018 z diplomskim delom 'Uvedba programa usposabljanja udeležencev za obvladovanje procesov poslovne logistike’ uspešno diplomirala na programu Gospodarski inženiring prve stopnje in obenem prejela priznanje alumnus primus. Priznanje alumnus primus prejmejo študenti in študentke UNG, ki diplomirajo kot prvi iz svoje generacije.

Dostop do diplomskega dela Eve Battistel v Repozitoriju UNG

V študijskem letu 2019/20 je študentka Gospodarska inženiringa 2. stopnje in študij še vedno uspešno usklajuje s svojo športno potjo.

Evina izjava o kombiniranju magistrskega študija s športno kariero:

“V študijskem letu 2017/18 sem diplomirala na prvostopenjskem študijskem programu Gospodarski inženiring na Poslovno-tehniški fakulteti Univerze v Novi Gorici. V istem letu sem igrala košarko v italijanski B ligi, a kljub treningom in tekmam sem, zahvaljujoč univerzi, študijske obveznosti uspešno opravljala. Letos sem igrala v italijanski C ligi in trenirala trikrat na teden, vendar so bili marca treningi in prvenstvo prekinjeni zaradi virusa Covid-19. V tem obdobju sem vsem predavanjem sledila na daljavo in vseeno doma tudi trenirala. Zdaj sem uspešno opravila vse izpite in začela sem s pisanjem magistrske naloge.”

Študijsko leto 2019/20

battistel.png

Eva Battistel, študentka Poslovno-teniške fakultete
Foto: arhiv Eve Battistel (objava PTF)