Fakulteta za znanosti o okolju

Nijat Rahimli (tuji študent na izmenjavi - projekt Infinity)

Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost študirati v Sloveniji in biti študent Univerza v Novi Gorici (UNG). Slovenija je majhna, mirna, čista in prijazna dežela.

Na Fakulteti za znanosti o okolju UNG študiram že leto in pol in lahko rečem, da je kakovost študija tu zelo visoka. Udobne predavalnice, dobro založena knjižnica in odlična opremljenost raziskovalnih laboratorijev nam v veliki meri olajšajo študij. Univerza mi nudi vse potrebne pogoje za raziskovanje, za kar sem zelo hvaležen.

UNG ima resnično zelo profesionalno in dobro izobraženo akademsko osebje, ki prihaja ne le iz Slovenije ampak tudi iz tujine. Predmeti se večinoma izvajajo v angleščini. Ekskurzije, znanstveni večeri in skupinski projekti so zelo zanimivi. Rad bi izpostavil tudi dejstvo, da je osebje na UNG resnično izjemno. Vsi so zelo prijazni, vljudni in z veseljem priskočijo na pomoč. Še posebej bi rad pohvalil vodjo Mednarodne pisarne UNG Sabino Zelinšček in mojo mentorico doc. dr. Suzano Žižek, ki sta mi nudili veliko pomoči.

Med študijem sem pridobil veliko znanja in obenem izboljšal svoje znanje angleškega jezika. Zato bi se rad zahvalil projektu Infinity v okviru programa Erasmus Mundus, ker mi je dal priložnost, da lahko študiram tukaj.

Nijat Rahimli, Azerbajdžan

Nijat Rahimli