Podpora ob začetku študija: orientacijski dnevi, osvežitveni tečaji in tutorstvo

Ob začetku vsakega študijskega leta univerza pripravi različne dejavnosti in dogodke, ki novim študentkam in študentom olajšajo začetek študijskega obdobja.

Orientacijski dnevi

Prvi dan novega študijskega leta je namenjen t.i. orientacijskemu dnevu, ki je še posebej posvečen "bruckam" in "brucem" dodiplomskih programov. Dogodek je odlična priložnost za spoznavanje svojih vrstnic in vrstnikov, svoje fakultete, celotne univerze in študijskega okolja.

Orientacijski dan 2. 10. 2023

Brezplačni osvežitveni tečaji

Tik pred začetkom vsakega študijskega leta imajo dodiplomske študentke in študenti 1. letnika možnost vključitve v brezplačne osvežitvene tečaje temeljnih predmetov, kot so matematika, kemija in fizika. Tako še pred začetkom študija obnovijo svoje znanje in zapolnijo morebitne vrzeli v njem. Več informacij o osvežitvenih tečajih nudi Študentska pisarna UNG (studentska.pisarna@ung.si).

Pomoč študentskih tutork in tutorjev

Študentke tutorke in študenti tutorji so vam predvsem na začetku vaše študijske poti lahko v veliko pomoč, saj vam lahko nanje obrnete v primerih, ko potrebujete nasvet ali pomoč v zvezi s študijskimi zadevami, prihodom v novo študijsko okolje, obštudijskimi dejavnostmi in podobno. Tutorska pomoč je brezplačna in je vsem študentkam in študentom UNG dostopna v celotnem obdobju študija.

Več o tutorstvu