Novice

Odkritje najmasivnejše zvezdne črne luknje v naši Galaksiji doslej
Sodelavka Centra za astrofiziko in kozmologijo ter profesorica za astronomijo na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novi Gorici, dr. Andreja Gomboc, je bila del ekipe, ki je s satelitom Gaia Evropske vesoljske agencije odkrila najmasivnejšo zvezdno črno luknjo v naši Galaksiji doslej.
Novice
16. 4. 2024
Razpis za financiranje umetniških residenc za evropske umetnike
IoDeposito ETS in Univerza v Novi Gorici v okviru projek-ta Peripheral Visions, ki ga upravlja GECT GO in financira Sklad za male projekte (Small Project Found) GO! 2025, Interreg programa VI-A Italija-Slovenija 2021-2027, objavljata razpis, ki je namenjen evropskim umetnikom.
Novice
12. 4. 2024
Objava članka v časopisu The Guardian o onesnaženju zraka na podeželju
Časopis The Guardian je objavil članek v katerem se sklicuje tudi na rezultate meritev Univerze v Novi Gorici, Univerze v Ljubljani in nemškega inštituta Tropos o onesnaženju zraka na podeželju.
Novice
22. 3. 2024
RAZPIS za dodelitev štipendij Štipendijskega sklada za študente športnike “Matija Franko”
Štipendije zagotavlja Štipendijski sklad za študente športnike “Matija Franko” Fundacije Univerze v Novi Gorici.
Novice
14. 3. 2024
Univerzo v Novi Gorici obiskal minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič
V okviru današnjega obiska Mestne občine Nova Gorica je Univerzo v Novi Gorici obiskal minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič.
Novice
8. 3. 2024
RAZPIS za dodelitev štipendij Sklada za nadarjene študente ”Edvard Rusjan”
Štipendije zagotavlja Sklad za nadarjene študente “Edvard Rusjan” Fundacije Univerze v Novi Gorici.
Novice
7. 3. 2024
V okviru projekta SMASH na Univerzi v Novi Gorici pozdravljamo 18 podoktorskih raziskovalk in raziskovalcev
V okviru projekta SMASH na Univerzi v Novi Gorici pozdravljamo 18 podoktorskih raziskovalk in raziskovalcev, ki bodo raziskovali v Sloveniji: mednarodna, interdisciplinarna in medsektorska mobilnost podoktorskih raziskovalcev bo okrepila slovensko raziskovalno okolje.
Novice
6. 3. 2024
Natečaj GoChile: Zvezdnate ptice južnega neba
Fakulteta za naravoslovje Univerze v Novi Gorici v sodelovanju z Zavodom Cosmolab vabi k sodelovanju na natečaju GoChile: Zvezdnate ptice južnega neba. Natečaj je namenjen dijakom in dijakinjam.
Novice
26. 2. 2024
Srečanje rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjana Goloba z delegacijo iz CERN-a
Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob se je 19. februarja 2024 na Institutu "Jožef Stefan" srečal z delegacijo iz CERN-a, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.
Novice
20. 2. 2024
Univerza v Novi Gorici v letu 2023
Pregled najodmevnejših člankov in dosežkov sodelavk in sodelavcev Univerze v Novi Gorici v letu 2023.
Novice
25. 1. 2024
INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju
Univerza v Novi Gorici objavlja razpis za predloge študentskih raziskovalnih projektov INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju, ki ga financira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije RS.
Novice
15. 1. 2024
Univerza v Novi Gorici in novogoriška mestna občina skupaj v razvoj univerze v mestu Nova Gorica
Univerza v Novi Gorici načrtuje vrnitev sedeža v mesto Nova Gorica, ob rektoratu pa še kampus z več lokacijami na mestnem območju.
Novice
10. 1. 2024
Program SMASH v Sloveniji pozdravlja prve podoktorske raziskovalce
Program SMASH - inovativen, medsektorski program usposabljanja za razvoj kariere za izjemne podoktorske raziskovalke in raziskovalce iz katerega koli dela sveta, osredotočen na razvoj vrhunskih aplikacij strojnega učenja za znanost in humanistiko – v Sloveniji pozdravlja prve podoktorske raziskovalce. Gre za pomemben mejnik, saj program SMASH zdaj prehaja v raziskovalno fazo. SMASH ima sedež na Univerzi v Novi Gorici.
Novice
19. 12. 2023
Ivan Devetak prejemnik štipendije Sklada Dorče Sardoč
Ivan Devetak, študent Univerze v Novi Gorici, je nedavno prejel štipendijo Sklada Dorče Sardoč.
Novice
18. 12. 2023
Doktor znanosti Univerze v Novi Gorici prejemnik Preglove nagrade
12. decembra so na prednovoletnem sprejemu Kemijskega inštitut podelili Preglove nagrade za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved.
Novice
15. 12. 2023
Literarno-vizualni natečaj Časovni vrtinci
Ob 550. obletnici rojstva in skorajšnji 500-letnici Kopernikovega odkritja zvezdnega leta vas vabimo na domišljijsko literarno-vizualno potovanje, na katerem boste ustvarili kratek utopičen ali distopičen umetniški izdelek v žanru, slogu oz. tehniki po vašem okusu.
Novice
14. 12. 2023
Slovesni podelitvi diplomskih in magistrskih listin ter promociji doktorjev znanosti
6. in 7. decembra 2023, sta v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplomskih in magistrskih magistrskih listin ter in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
12. 12. 2023
Študentke in študenti Univerze v Novi Gorici na Meduniverzitetnem športnem tekmovanju osvojili kar tri pokale
Danes je rektor Univerze v Novi Gorici sprejel in osebno čestital študentkam in študentom Univerze v Novi Gorici, ki so na Meduniverzitetnem športnem tekmovanju dosegli izjemen uspeh.
Novice
11. 12. 2023
Promocija doktorice in doktorjev znanosti, 7. december 2023
Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob je 7. decembra 2023 promoviral doktorico in doktorja znanosti Fakultete za podiplomski študij.
Novice
8. 12. 2023
Promocija doktorice in doktorjev znanosti, 6. december 2023
Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob je 6. decembra 2023 promoviral doktorico in doktorja znanosti Fakultete za podiplomski študij.
Novice
7. 12. 2023