Novice

Vrh ACROSS na Univerzi Craiova
Vrh konzorcija ACROSS v Craiovi se je zaključil z opredelitvijo novih korakov na področju izobraževanja, raziskav in digitalizacije.
Novice
16. 6. 2022
Promocija doktoric in doktorjev znanosti, 16. junij 2022
Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob je 16. junija 2022 promoviral doktorice in doktorja znanosti Fakultete za podiplomski študij.
Novice
16. 6. 2022
Univerzo v Novi Gorici obiskali predstavniki Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Danes je rektor Univerza v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob gostil direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) prof. dr. Mitjo Lainščaka, predsednika Znanstvenega sveta agencije prof. dr. Petra Križana in predsednika Upravnega odbora agencije prof. dr. Igorja Emrija.
Novice
15. 6. 2022
Univerza v Novi Gorici nudi štipendije kot nagrado za uspeh na 6. Evropski fizikalni olimpijadi, Ljubljana, 20.–24. 5. 2022
Prijavijo se lahko vsi, ki so bili nagrajeni ali so prejeli pohvalo na olimpijadi. Izbrani tekmovalci bodo prejeli štipendijo za prvostopenjski študij fizike in astrofizike na Univerzi v Novi Gorici.
Novice
31. 5. 2022
2. javna razprava RKRS o visokem šolstvu in družbi znanja: »Kako izboljšati kakovost znanosti?«
Teme druge javne razprave RKRS o visokem šolstvu in družbi znanja, ki je potekala 26. maja 2022 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, so bile vrednotenje raziskovalnega dela, povezovanje raziskovalnih ustanov znotraj Slovenije, njihovo sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja v širše okolje.
Novice
27. 5. 2022
Na festivalu Vizije nagrajena študenta Akademije umetnosti
Na festivalu mladinske kulture Vizije, ki je med 20. in 22. majem 2022 potekal v Novi Gorici, sta bila nagrajena kar dva študenta Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
24. 5. 2022
Glavna nagrada na 75. filmski ediciji v Cannesu v roke študentu Akademije umetnosti
Matej Rimanić, študent Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, je na filmskem festivalu v Cannesu s kratkim filmom Love In Plane Sight prejel glavno nagrado v kategoriji TikTok kratki film.
Novice
23. 5. 2022
Univerza v Novi Gorici se je ponovno uvrstila na izjemno 228. mesto na mednarodni lestvice RUR (Round University Ranking)
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2022 Univerza v Novi Gorici ponovno uvrstila na izjemno 228. mesto.
Novice
13. 5. 2022
Odprtje razstave »G. J. Mendel in mukotrpna zgodba o genih«
Včeraj je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi, v okviru praznovanja 200. obletnice rojstva utemeljitelja genetike G. J. Mendla, potekalo odprtje razstave »G. J. Mendel in mukotrpna zgodba o genih«.
Novice
11. 5. 2022
Prof. dr. Danilo Zavrtanik je postal častni rektor Univerze v Novi Gorici
Univerza v Novi Gorici je 5. maja 2022 prvemu rektorju Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilu Zavrtaniku podelila naziv častni rektor – rector ad honorem – Univerze v Novi Gorici za izjemne zasluge za ustanovitev, razvoj in delovanje Univerze v Novi Gorici, in ker je kot rektor s svojim delom na tej funkciji pomembno prispeval k razvoju znanstvene, umetniške in pedagoške dejavnosti na univerzi.
Novice
6. 5. 2022
RKRS in Kosris pozdravljata namero o novem ministrstvu za visoko šolstvo, znanost, inovacije in digitalizacijo
V Rektorski konferenci Republike Slovenije (RKRS) in Koordinaciji samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije (Kosris) pozdravljamo napoved najverjetnejšega mandatarja za sestavo vlade dr. Roberta Goloba o reorganizaciji trenutnega Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v dve ministrstvi, ločeno organizirani za vzgojo in izobraževanje do vključno srednjega šolstva ter za visoko šolstvo, znanost, inovacije in digitalizacijo.
Novice
3. 5. 2022
Poziv RKRS Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport glede izračunov sredstev za raziskovalne organizacije
Rektorska konferenca Republike Slovenije (RKRS), ki ji trenutno predseduje Univerza v Ljubljani, je danes ponovno pozvala Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, da čim prej posreduje izračune sredstev za raziskovalne organizacije v letu 2022 na podlagi novega Zakona o raziskovalni in inovacijski dejavnosti. Hkrati naj Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS čim prej pripravi potrebne pravilnike in druge podzakonske akte za izvedbo zakona, s katerimi že zamuja.
Novice
15. 4. 2022
Gostili smo dijakinje in dijake Slovenskega licejskega pola iz Gorice
Marca 2022 so lahko fakultete, laboratoriji in centri Univerze v Novi Gorici po dveh dolgih letih medse ponovno sprejeli zamejske dijake in dijakinje četrtega in petega letnika Slovenskega licejskega pola iz Gorice. Dijakinje in dijaki so na Univerzi v Novi Gorici namreč opravljali prakso oziroma stažiranje, ki je obvezni del učnega procesa na srednjih šolah v Italiji.
Novice
1. 4. 2022
Univerza v Novi Gorici in Univerza Združenih arabskih emiratov začeli pogovore o sodelovanju na področju biotehnologije in astrofizike
Prorektor za trajnostni razvoj in tehnologije na Univerzi v Novi Gorici prof. dr. Matjaž Valant se je včeraj skupaj z županom Mestne občine Nova Gorica dr. Klemnom Miklavičem v Dubaju sestal s prorektorjem Univerze Združenih arabskih emiratov prof. dr. Ahmedom Ali Muradom. Prisotni so se dogovorili o tesnejšem sodelovanju obeh univerz.
Novice
31. 3. 2022
Tehnična univerza Chemnitz in njeni partnerji v mreži Across Alliance želijo razviti edinstven evropski visokošolski prostor z več kot 100.000 študenti in 10.000 zaposlenimi
Tehnična univerza Chemnitz je skupaj z devetimi evropskimi partnerskimi univerzami oddala vlogo za financiranje evropske visokošolske mreže Across v okviru programa Partnerstva za odličnost – Evropske univerze
Novice
30. 3. 2022
Izjava za javnost ob ustanovitvi novega javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo
V tednu, ko je bila sprejeta Resolucija o raziskovalni in inovacijski strategiji (RISS), je vlada Republike Slovenije ustanovila novi javni raziskovalni zavod (JRZ) Rudolfovo.
Novice
28. 3. 2022
Javni razpis za podelitev Nagrade dr. Uroša Seljaka
Objavljen je Javni razpis za podelitev Nagrade dr. Uroša Seljaka. Nagrada je namenjena spodbujanju in podpiranju znanstvenih objav študentk, študentov na študijskih programih prve in druge stopnje v Republiki Sloveniji ter spodbujanju mentoriranja študentk, študentov.
Novice
23. 3. 2022
RAZPIS za dodelitev štipendij Štipendijskega sklada za študente športnike »Matija Franko«
Komisija za razpis in izbiro kandidatov Štipendijskega sklada za študente športnike "Matija Franko" pri Fundaciji Univerze v Novi Gorici objavlja RAZPIS za dodelitev štipendij Štipendijskega sklada za študente športnike Matija Franko.
Novice
15. 3. 2022
Univerza v Novi Gorici med podpisnicami konvencije o Evropski univerzi
Rektorji univerz, združenih v Evropsko mrežo čezmejnih univerz “Across” (ang. European Cross-Border University “Across”), so 7. marca 2022, podpisali konvencijo o Evropski univerzi.
Novice
11. 3. 2022
Podpis sporazuma o sodelovanju Univerze v Novi Gorici z Institutom za nuklearne znanosti »Vinča«
V mesecu februarju je delegacija Univerze v Novi Gorici pod vodstvom prorektorja za trajnostni razvoj in tehnologije prof. dr. Matjaža Valant obiskala Institut za nuklearne znanosti »Vinča«, Srbija (ang. Vinča Institute for Nuclear Sciences) z namenom poglobiti sodelovanje na skupnih projektih, izmenjavi osebja in študentov, organizaciji seminarjev in konferenc itd.
Novice
8. 3. 2022