Novice

Univerza v Novi Gorici gostila veleposlanika Republike Poljske
Danes je Univerzo v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi obiskal veleposlanik Republike Poljske Nj. eksc. dr. Krzysztof Olendzki s svojo soprogo.
Novice
2. 8. 2023
SMASH Open Call 2
The Second Call for SMASH MSCA Fellowships is now open! 20 postdoc positions offered in scientific research using machine learning.
Novice
20. 7. 2023
Nastanitve za študente
Univerza v Novi Gorici za svoje študente išče večje število nastanitvenih kapacitet na območju Postojna-Vipava-Ajdovščina-Nova Gorica.
Novice
4. 7. 2023
Štipendije Univerze v Novi Gorici
Razpis za dodelitev štipendij iz Štipendijskega sklada Univerze v Novi Gorici za študijsko leto 2023/2024.
Novice
29. 6. 2023
Uradni pričetek 10-milijonskega projekta SMASH
Cilj projekta SMASH, ki ga vodi Univerza v Novi Gorici, je pritegniti 50 podoktorskih raziskovalk in raziskovalcev iz vsega sveta. Uraden pričetek projekta, ki bo trajal 5 let je 1. julij 2023.
Novice
28. 6. 2023
Povezovanje Univerze v Novi Gorici z japonskimi univerzitetnimi in kulturnimi partnerji
Univerza v Novi Gorici se vedno znova in na mnogih ravneh povezuje z japonskim kulturnim in akademskim prostorom.
Novice
27. 6. 2023
Inovacija Univerze v Novi Gorici nagrajena s srebrnim priznanjem
21. junija je Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji.
Novice
23. 6. 2023
Magistrantka Akademije umetnosti Urška Djukić snema celovečerni prvenec v Čedadu
20. junija se je začelo snemanje celovečernega prvenca alumne Akademije umetnosti Urške Djukić, večkrat nagrajene filmske umetnice.
Novice
22. 6. 2023
Naravna nesreča je lahko tudi nova poslovna priložnost so prepričani študenti Poslovno-tehniške fakultete
9. junija 2023 je v dvorani Pomnika miru na Cerju potekala predstavitev rezultatov projekta »Okvirna raziskava turističnih razvojnih potencialov območja, prizadetega s požarom v Občini Miren-Kostanjevica«, ki so ga uspešno zaključili študentje magistrskega študijskega programa Gospodarski inženiring Poslovno-tehniške fakultete Univerze v Novi Gorici.
Novice
10. 6. 2023
Uroš Luin, prvi doktor znanosti podiplomskega doktorskega študijskega programa Materiali
25. maja 2023 je rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob Uroša Luina promoviral v prvega doktorja znanosti podiplomskega doktorskega študijskega programa Materiali, ki ga izvajamo v tesnem sodelovanju s Kemijskim inštitutom.
Novice
27. 5. 2023
Promocija doktoric in doktorjev znanosti, 25. maj 2023
Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob je 25. maja 2023 promoviral dve doktorici in dva doktorja znanosti Fakultete za podiplomski študij.
Novice
26. 5. 2023
Slovesna podelitev diplomski in magistrskih listin ter promocija doktorjev znanosti
25. maja 2023 je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplomski in magistrskih listin ter promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
25. 5. 2023
V Centru za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici je nastal nov računalniški test sposobnosti razumevanja stavkov v slovenskem jeziku
V Centru za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici z veseljem predstavljajo računalniški test JERA, izviren, zanesljiv in veljaven psiholingvistični test sposobnosti razumevanja stavkov v slovenskem jeziku.
Novice
17. 5. 2023
Dr. Andreja Gomboc nova članica Sveta Evropskega astronomskega društva
Dr. Andreja Gomboc, sodelavka Centra za astrofiziko in kozmologijo ter profesorica na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novi Gorici, je bila izvoljena za novo članico Sveta Evropskega astronomskega društva.
Novice
16. 5. 2023
Astronomi zaznali največjo kozmično eksplozijo doslej
Nova raziskava, v kateri je sodelovala dr. Tanja Petrushevska iz Centra za astrofiziko in kozmologijo na Univerzi v Novi Gorici, poroča o po njihovem mnenju največji eksploziji, kar je bila zaznana doslej.
Novice
12. 5. 2023
Diplomantka Poslovno-tehniške fakultete prejemnica nagrade za najboljše diplomsko delo na področju tehnologije vodenja
Tehnološka mreža Tehnologija vodenja procesov (TVP) je tudi letos že deseto leto zapored podelila nagradi za najboljše magistrsko delo ter najboljše diplomsko delo na področju tehnologije vodenja.
Novice
28. 4. 2023
Matevž Lenarčič uspešno opravil meritve nad Indijo in Bližnjim vzhodom
Znani slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb Matevž Lenarčič je uspešno končal še eno misijo v sklopu projekta GreenLight World Flight, tokrat nad bližnjim vzhodom in indijsko podcelino. Vse opravljene meritve na več kot 20 000 kilometrov dolgi poti so pokazale zaskrbljujoče slabo stanje ozračja, zaradi katerega so bili pogoji za letenje izjemno težavni, rezultati meritev pa so alarmantni.
Novice
26. 4. 2023
Na slovenskih univerzah med 17. in 21. aprilom Teden univerzalne podpore
Ustvarjanje vključujočega in varnega akademskega okolja za vse študentke in študente Sloveniji
Novice
14. 4. 2023
Zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici, prejemnik nagrade PAM
Prof. Antonino Abrami, zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici, je nedavno prejel prestižno nagrado PAM za leto 2023 kot priznanje za skupna prizadevanja z Mednarodno akademijo za okoljske znanosti (International Academy of Environmental Sciences; IAES) v boju proti okoljskemu kriminalu, za večjo okoljsko ozaveščenost in podporo ustanovitvi mednarodnega in evropskega kazenskega sodišča za okolje.
Novice
5. 4. 2023
Dr. Jana Kolar na obisku Univerze v Novi Gorici
Na Univerzi v Novi Gorici smo danes gostili dr. Jano Kolar, predsednico Evropskega starteškega foruma za raziskovalno infrastrukturo (ESFRI) in izvršno direktorico CERIC-ERIC.
Novice
3. 4. 2023