Novice

Seja Rektorske konference Republike Slovenije
Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 29. januarja 2021 so rektorji opravili razpravo z ministrico dr. Heleno Jaklisch in podprli predlog Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za oblikovanje oziroma razmejitev statusov študentov za spodbujanje vpisa Slovencev brez stalnega bivališča v RS ter določanje kvot, ki je skladno z zmožnostmi univerz in s smernicami EU.
Novice
30. 1. 2021
Novi diplomanti, magistri, prejemniki priznanj alumnus in doktorji znanosti
V obdobju od 1. junija 2020 do 31. decembra 2020.
Novice
25. 1. 2021
Promocija doktoric in doktorjev znanosti
21. januarja 2021 je rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik promoviral naslednje doktorice in doktorje znanosti Fakultete za podiplomski študij.
Novice
21. 1. 2021
Promocija doktoric in doktorjev znanosti
20. januarja 2021 je rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik promoviral naslednje doktorice in doktorje znanosti Fakultete za podiplomski študij.
Novice
20. 1. 2021
Nasina misija Fermi LAT je odkrila izbruh magnetarja v bližnji galaksiji in osvetlila procese v okolici nevtronskih zvezd
V skupini člankov, objavljenih 13. januarja 2021 v revijah Nature in Nature Astronomy, več mednarodnih znanstvenih skupin ugotavlja, da je v eksploziji nastala svetloba do nas pripotovala iz supermagnetiziranega zvezdnega ostanka, imenovanega magnetar, ki se nahaja v bližnji galaksiji.
Novice
18. 1. 2021
Pregled desetih najodmevnejših člankov v letu 2020
Pregled desetih člankov, ki so jih sodelavci Univerze v Novi Gorici objavili v revijah z največjim faktorjem vpliva.
Novice
14. 1. 2021
Izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije
Danes je potekala izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije, na kateri so rektorji slovenskih univerz razpravljali o problematiki izvajanja pedagoškega procesa v času ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19.
Novice
8. 1. 2021
Mentorski program »Odprto izobraževanje za boljši svet« predstavljen na pre Expo
16. decembra je Slovenija ponovno dobila priložnost za predstavitev na virtualnem dogodku pre Expo.
Novice
18. 12. 2020
Dr. Tina Škorjanc- prejemnica Preglove nagrade za izjemno doktorsko delo
Danes so na zaključnem spletnem dogodku Kemijskega inštitut podelili Preglove nagrade za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved ter počastili doktorandke in doktorande, ki so letos zagovarjali svoja doktorska dela.
Novice
14. 12. 2020
Prof. Oskar Kogoj prejel priznanje za življenjsko delo
Društvo oblikovalcev Slovenije je prof. Oskarju Kogoju, sodelavcu Univerze v Novi Gorici in zlatemu donatorju Fundacije Univerze v Novi Gorici, podelilo priznanje za življenjsko delo.
Novice
4. 12. 2020
Sodelavci Univerze v Novi Gorici med prejemniki najvišjih državnih nagrad in priznanj s področja znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti
Zoisova nagrada - prof. dr. Andrej Filipčič, prof. dr. Samo Stanič in prof. dr. Marko Zavrtanik
Novice
2. 12. 2020
Obsežna razprava Rektorske konference RS na področju internacionalizacije slovenskega visokega šolstva
Rektorska konferenca Republike Slovenije je na današnji seji v petek dne 27.11.2020 opravila obsežno razpravo na področju internacionalizacije slovenskega visokega šolstva in sprejela sklep, da opozori Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, da je slovenskim univerzam s spremembami visokošolske zakonodaje nujno potrebno omogočiti izvajanje procesa internacionalizacije ter možnost enakopravnega sodelovanja v skupnem visokošolskem EU prostoru, ki temelji na evropskih univerzitetnih zvezah.
Novice
27. 11. 2020
Mednarodni mentorski program »Odprto izobraževanje za boljši svet« nagrajen za odličnost na področju odprtega sodelovanja
Open Education Global, mendnarodna organizacija s približno 200 institucionalnimi člani z vsega sveta, je programu »Odprto izobraževanje za boljši svet« (OE4BW) podelila nagrado »Open Collaboration Award for Excellence«.
Novice
12. 11. 2020
Prof. dr. Danilo Zavrtanik in prof. dr. Giovanni De Ninno prejemnika Blinčeve nagrade
Danes sta Institut »Jožef Stefan« in Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani preko videokonferenčnega sistema Zoom razglasila letošnje prejemnike Blinčevih nagrad za leto 2020 za raziskovalno in strokovno delo na področju fizike.
Novice
5. 11. 2020
Društvo slovenskega animiranega filma je nagradilo kar pet študentov Akademije umetnosti
Včeraj je Društvo slovenskega animiranega filma (DFSA) na prireditvi, ki je zaradi koronakrize potekala preko spletnega prenosa, podelilo stanovske nagrade in nagrade za najboljše študijske projekte na področju animiranega filma.
Novice
4. 11. 2020
Umetnost, oblikovanje in inovativnost vodijo do bolj socialne Evrope
Ključna spoznanja MASTa - magistrskega modula za umetnost, znanost in tehnologijo
Novice
3. 11. 2020
Prof. dr. Irina Cristea je nova glavna urednica mednarodne strokovne revije
Od oktobra 2020 je prof. dr. Irina Cristea, v. d. vodje Centra za informacijske tehnologije in uporabno matematiko Univerze v Novi Gorici, nova glavna urednica "Italian Journal of Pure and Applied Mathematics" ("Italijanska strokovna revija za čisto in uporabno matematiko"), ki jo ureja Forum Editrice Universitaria Udinese.
Novice
2. 11. 2020
Vipavska dolina se povezuje z Norveško
Nova priložnost za razvoj vinarstva
Novice
26. 10. 2020
Podeljeni dve štipendiji v spomin Jožka Markiča
20. oktobra 2020 je dekan Akademije umetnosti, prof. Boštjan Potokar, v imenu Fundacije Univerze v Novi Gorici podelil dve nagradi študentoma Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
23. 10. 2020
Ukrepi v zvezi z obolenji in širjenjem koronavirusa (SARS-CoV-2)
NAVODILA UNIVERZE V NOVI GORICI Z DNE 19. 10. 2020
Novice
22. 10. 2020