Novice

Društvo slovenskega animiranega filma nagradilo študentki Akademije umetnosti
V okviru včerajšnje podelitve nagrad Društva slovenskega animiranega filma sta v študentski sekciji obe glavni nagradi prejeli študentki Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
28. 10. 2019
Svečana otvoritev 25. akademskega leta
Osrednja akademija ob otvoritvi 25. akademskega leta Univerze v Novi Gorici je potekala v četrtek, 17. oktobra, v dvorcu Lanthieri v Vipavi.
Novice
18. 10. 2019
Nagrada mira za Nedo Rusjan Bric
Včeraj so v Cankarjevem domu, v sklopu večera slovenskih samospevov, posvečenega pisateljici Luizi Pesjakovi, podelili nagrado mira.
Novice
8. 10. 2019
Evropsko kazensko sodišče za zdravje in okolje
V sredo, 25. septembra 2019, je prof. Antonino Abrami, zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici, Evropskemu parlamentu predstavil ambiciozen projekt ustanovitve Evropskega kazenskega sodišča za zdravje in okolje.
Novice
8. 10. 2019
Odlikovanje prof. dr. Jadrana Lenarčiča
V četrtek, 3. oktobra 2019, je francoska veleposlanica v Sloveniji Florence Ferrari, direktorja Inštituta “Jožef Stefan” prof. dr. Jadrana Lenarčiča, odlikovala z redom viteza nacionalnega reda za zasluge Francoske republike.
Novice
7. 10. 2019
Prejemnica pesniške nagrade Fanny Haussmann je Maruša Mugerli Lavrenčič
Maruša Mugerli Lavrenčič, študentka podiplomskega študijskega programa Humanistika Fakultete za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici, je v petek, 20. septembra 2019, postala druga prejemnica pesniške nagrade Fanny Haussmann.
Novice
30. 9. 2019
Rektorji slovenskih univerz potrdili predlog ustanovitve Dneva slovenskih univerz
Danes je na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekalo 8. redna seja Rektorske konference Republike Slovenije pod predsedovanjem Univerze v Novi Gorici.
Novice
27. 9. 2019
Med nagrajenci Festivala slovenskega filma tudi študentka in sodelavca Univerze v Novi Gorici
Med 17. in 22. septembrom je v Portorožu potekal 22. Festival slovenskega filma, na katerem so se predstavili študenti in sodelavci Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici in bili ponovno uspešni.
Novice
23. 9. 2019
Odprtje razstave Igorja Andjelića v Galeriji UNG
13. septembra 2019 smo v Galeriji Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi odprli razstavo Igorja Andjelića z naslovom Casa come me.
Novice
17. 9. 2019
Lektorati tujih jezikov in tečaj slovenščine
Na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici se bodo v študijskem letu 2019/2020 izvajali lektorati angleškega in nemškega različnih stopenj ter tečaj slovenskega jezika.
Novice
17. 9. 2019
Pri svetovno znani založbi Oxford University Press je izšla druga izdaja znanstvene monografije prof. dr. Tanje Pipan
Pri svetovno znani založbi Oxford University Press je deset let po prvi izdaji izšla druga izdaja znanstvene monografije sodelavke Univerze v Novi Gorici in Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SAZU iz Postojne prof. dr. Tanje Pipan The Biology of Caves and Other Subterranean Habitats (Biologija jam in drugih podzemeljskih habitatov).
Novice
6. 8. 2019
Mednarodna delavnica Open Education Design
Univerza v Novi Gorici (UNG) in UNESCO katedra o odprtih tehnologijah za OER in odprto učenje na Institutu Jožef Stefan (JSI) sta skupaj zasnovala in že drugo leto koordinirata mednarodni spletni mentorski program z naslovom Odprto izobraževanje za boljši svet (OE4BW).
Novice
8. 7. 2019
U-Multirank - mednarodna primerjalna ocena Univerze v Novi Gorici
Rezultati Univerze v Novi Gorici (UNG) pri mednarodnem primerjanju univerz U-Multirank 2019 kažejo, da se UNG po kakovosti uvršča med svetovno elito univerz.
Novice
4. 6. 2019
Sodelavka Univerze v Novi Gorici prejemnica priznanja Lirikonov zlát
Sodelavka Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici prof. dr. Barbara Pregelj je v okviru 18. Lirikonfesta Velenje prejela mednarodno festivalno književno priznanje Lirikonov zlát za vrhunske revijalne/festivalne prevode španske poezije XXI. st. v slovenščino.
Novice
4. 6. 2019
Slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti
V sredo, 29. maja in v četrtek, 30. maja 2019, sta v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
31. 5. 2019
Odprtje Galerije Univerze v Novi Gorici
Danes smo v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi odprli Galerijo Univerze v Novi Gorici.
Novice
24. 5. 2019
Nacionalna konferenca Transformacija izobraževalnega procesa v dobi digitalizacije
Danes je na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi, v organizaciji Rektorske konference Republike Slovenije, potekala nacionalna konferenca z naslovom Transformacija izobraževalnega procesa v dobi digitalizacije.
Novice
23. 5. 2019
Magistrantka Akademije umetnosti na prestižnem festivalu v Cannesu
Urška Djukić, magistrantka Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, je letos sodelovala na prestižnem festivalu v Cannesu.
Novice
21. 5. 2019
Prvo srečanje CEEPUS mreže Astro.CE na Univerzi v Novi Gorici
Center za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici ta teden gosti prvo srečanje CEEPUS mreže Astro.CE: »Večglasniška astrofizika v osrednji Evropi«.
Novice
13. 5. 2019
Raziskovalca Univerze v Novi Gorici odigrala pomembno vlogo pri razvoju rentgenskega laserja
Popolnoma koherentni izvor laserske svetlobe v rentgenskem spektralnem območju
Novice
10. 5. 2019