Novice

Pri svetovno znani založbi Oxford University Press je izšla druga izdaja znanstvene monografije prof. dr. Tanje Pipan
Pri svetovno znani založbi Oxford University Press je deset let po prvi izdaji izšla druga izdaja znanstvene monografije sodelavke Univerze v Novi Gorici in Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SAZU iz Postojne prof. dr. Tanje Pipan The Biology of Caves and Other Subterranean Habitats (Biologija jam in drugih podzemeljskih habitatov).
Novice
6. 8. 2019
Mednarodna delavnica Open Education Design
Univerza v Novi Gorici (UNG) in UNESCO katedra o odprtih tehnologijah za OER in odprto učenje na Institutu Jožef Stefan (JSI) sta skupaj zasnovala in že drugo leto koordinirata mednarodni spletni mentorski program z naslovom Odprto izobraževanje za boljši svet (OE4BW).
Novice
8. 7. 2019
U-Multirank - mednarodna primerjalna ocena Univerze v Novi Gorici
Rezultati Univerze v Novi Gorici (UNG) pri mednarodnem primerjanju univerz U-Multirank 2019 kažejo, da se UNG po kakovosti uvršča med svetovno elito univerz.
Novice
4. 6. 2019
Sodelavka Univerze v Novi Gorici prejemnica priznanja Lirikonov zlát
Sodelavka Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici prof. dr. Barbara Pregelj je v okviru 18. Lirikonfesta Velenje prejela mednarodno festivalno književno priznanje Lirikonov zlát za vrhunske revijalne/festivalne prevode španske poezije XXI. st. v slovenščino.
Novice
4. 6. 2019
Slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti
V sredo, 29. maja in v četrtek, 30. maja 2019, sta v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
31. 5. 2019
Odprtje Galerije Univerze v Novi Gorici
Danes smo v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi odprli Galerijo Univerze v Novi Gorici.
Novice
24. 5. 2019
Nacionalna konferenca Transformacija izobraževalnega procesa v dobi digitalizacije
Danes je na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi, v organizaciji Rektorske konference Republike Slovenije, potekala nacionalna konferenca z naslovom Transformacija izobraževalnega procesa v dobi digitalizacije.
Novice
23. 5. 2019
Magistrantka Akademije umetnosti na prestižnem festivalu v Cannesu
Urška Djukić, magistrantka Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, je letos sodelovala na prestižnem festivalu v Cannesu.
Novice
21. 5. 2019
Prvo srečanje CEEPUS mreže Astro.CE na Univerzi v Novi Gorici
Center za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici ta teden gosti prvo srečanje CEEPUS mreže Astro.CE: »Večglasniška astrofizika v osrednji Evropi«.
Novice
13. 5. 2019
Raziskovalca Univerze v Novi Gorici odigrala pomembno vlogo pri razvoju rentgenskega laserja
Popolnoma koherentni izvor laserske svetlobe v rentgenskem spektralnem območju
Novice
10. 5. 2019
Podpis pogodbe o prodaji patentnih pravic Univerze v Novi Gorici podjetju Institute CES, inštitut znanosti in tehnologije, d. o. o.
Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in direktorica podjetja Institute CES, inštitut znanosti in tehnologije, d. o. o. Nina Gramc, mag. inž. el., podpisala pogodbo na podlagi katere je Univerza v Novi Gorici prodala patentne pravice za izum “Postopek za shranjevanje električne energije v trdni snovi” podjetju Institute CES, inštitut znanosti in tehnologije, d. o. o..
Novice
8. 5. 2019
V SPOMIN - IN MEMORIAM -
PROF. DR. STOJAN PLESNIČAR (1925 - 2019)
Novice
7. 5. 2019
Prof. dr. Peter Purg novi predsednik sveta NAKVIS
Prof. dr. Peter Purg, sodelavec Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, je novi predsednik sveta Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS).
Novice
7. 5. 2019
Rektorska konferenca RS za dvig plačila raziskovalnega dela
Na današnji seji Rektorski konferenci Republike Slovenije (RK RS), ki je potekala na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri so rektorji novogoriške, mariborske, ljubljanske in primorske univerze med drugim obravnavali zahtevo za dvig plačila raziskovalnega dela glede na spremembe plačne zakonodaje, nadaljnje financiranje kariernih centrov, problem 15 % sofinanciranja evropskih projektov in objavljanje v odprtih / odprtodostopnih znanstvenih revijah (open access journals).
Novice
26. 4. 2019
Univerza v Novi Gorici uvrščena na izjemno 140. mesto na mednarodni lestvici RUR (Round University Ranking)
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2019 Univerza v Novi Gorici uvrstila na izjemno visoko 140. mesto, kar je najboljši rezultat do sedaj. Izjemno visoke uvrstitve je na tej lestvici dosegala tudi v prejšnjih letih, v letu 2018 na 353. mesto, v letu 2017 je bila uvrščena na visoko 186. mesto in v letu 2016 na 203. mesto. Na prvih mestih v tej lestvici prevladujejo najbolj znane ameriške (Kalifornijski tehnološki inštitut, Univerza Stanford, Univerza Harvard, …) in angleške univerze (npr. Univerza v Oxfordu, Univerza v Cambridgeu, …).
Novice
19. 4. 2019
Obisk avstrijske veleposlanice
Danes smo v okviru obiska Mestne občine Nova Gorica na Univerzi v Novi Gorici gostili veleposlanico Avstrije v Sloveniji, Nje. eksc. mag. Sigrid Berka. Poleg veleposlanice se je vljudnostnega obiska udeležil tud direktor Avstrijskega kulturnega foruma Ljubljana Andreas Pawlitschek.
Novice
1. 4. 2019
Naš študent Matevž Rupnik osvojil 4. mesto v kombinaciji na zimski univerzijadi
Včeraj je na 29. zimski univerzijadi v Krasnojarsku študent Fakultete za naravoslovje Univerze v Novi Gorici Matevž Rupnik osvojil 4. mesto v alpski kombinaciji.
Novice
6. 3. 2019
Odprtje razstave »JAN PALACH 69«
Danes je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekalo odprtje razstave »JAN PALACH 69«.
Novice
1. 3. 2019
“Jabolko navdiha” dr. Tanji Petrushevski in doc. dr. Gabrijeli Zaharijaš
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil »Jabolko navdiha« sodelavkama Univerze v Novi Gorici dr. Tanji Petrushevski za odkritje prve supernove, pri kateri je nastala tesna dvojna nevtronska zvezda, in doc. dr. Gabrijeli Zaharijaš za raziskave zunajgalaktične svetlobe ozadja s satelitom Fermi.
Novice
25. 2. 2019
Nagrada za najboljši poster študentki Fakultete za podiplomski študij in sodelavki Laboratorija za vede o okolju in življenju
Študentka Fakultete za podiplomski študij in sodelavka Laboratorija za vede o okolju in življenju Univerze v Novi Gorici Hanna Budasheva je na zimski šoli “Winter College on Applications of Optics and Photonics in Food Science" dosegla prvo mesto za najboljšo predstavitev posterja o študiji "Determination of iron in natural waters using DGT technique coupled to phototermal beam deflection spectroscopy".
Novice
21. 2. 2019