Novice

Dr. Tina Škorjanc- prejemnica Preglove nagrade za izjemno doktorsko delo
Danes so na zaključnem spletnem dogodku Kemijskega inštitut podelili Preglove nagrade za izjemno doktorsko delo na področju kemije in sorodnih ved ter počastili doktorandke in doktorande, ki so letos zagovarjali svoja doktorska dela.
Novice
14. 12. 2020
Prof. Oskar Kogoj prejel priznanje za življenjsko delo
Društvo oblikovalcev Slovenije je prof. Oskarju Kogoju, sodelavcu Univerze v Novi Gorici in zlatemu donatorju Fundacije Univerze v Novi Gorici, podelilo priznanje za življenjsko delo.
Novice
4. 12. 2020
Sodelavci Univerze v Novi Gorici med prejemniki najvišjih državnih nagrad in priznanj s področja znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti
Zoisova nagrada - prof. dr. Andrej Filipčič, prof. dr. Samo Stanič in prof. dr. Marko Zavrtanik
Novice
2. 12. 2020
Obsežna razprava Rektorske konference RS na področju internacionalizacije slovenskega visokega šolstva
Rektorska konferenca Republike Slovenije je na današnji seji v petek dne 27.11.2020 opravila obsežno razpravo na področju internacionalizacije slovenskega visokega šolstva in sprejela sklep, da opozori Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, da je slovenskim univerzam s spremembami visokošolske zakonodaje nujno potrebno omogočiti izvajanje procesa internacionalizacije ter možnost enakopravnega sodelovanja v skupnem visokošolskem EU prostoru, ki temelji na evropskih univerzitetnih zvezah.
Novice
27. 11. 2020
Mednarodni mentorski program »Odprto izobraževanje za boljši svet« nagrajen za odličnost na področju odprtega sodelovanja
Open Education Global, mendnarodna organizacija s približno 200 institucionalnimi člani z vsega sveta, je programu »Odprto izobraževanje za boljši svet« (OE4BW) podelila nagrado »Open Collaboration Award for Excellence«.
Novice
12. 11. 2020
Prof. dr. Danilo Zavrtanik in prof. dr. Giovanni De Ninno prejemnika Blinčeve nagrade
Danes sta Institut »Jožef Stefan« in Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani preko videokonferenčnega sistema Zoom razglasila letošnje prejemnike Blinčevih nagrad za leto 2020 za raziskovalno in strokovno delo na področju fizike.
Novice
5. 11. 2020
Društvo slovenskega animiranega filma je nagradilo kar pet študentov Akademije umetnosti
Včeraj je Društvo slovenskega animiranega filma (DFSA) na prireditvi, ki je zaradi koronakrize potekala preko spletnega prenosa, podelilo stanovske nagrade in nagrade za najboljše študijske projekte na področju animiranega filma.
Novice
4. 11. 2020
Umetnost, oblikovanje in inovativnost vodijo do bolj socialne Evrope
Ključna spoznanja MASTa - magistrskega modula za umetnost, znanost in tehnologijo
Novice
3. 11. 2020
Prof. dr. Irina Cristea je nova glavna urednica mednarodne strokovne revije
Od oktobra 2020 je prof. dr. Irina Cristea, v. d. vodje Centra za informacijske tehnologije in uporabno matematiko Univerze v Novi Gorici, nova glavna urednica "Italian Journal of Pure and Applied Mathematics" ("Italijanska strokovna revija za čisto in uporabno matematiko"), ki jo ureja Forum Editrice Universitaria Udinese.
Novice
2. 11. 2020
Vipavska dolina se povezuje z Norveško
Nova priložnost za razvoj vinarstva
Novice
26. 10. 2020
Podeljeni dve štipendiji v spomin Jožka Markiča
20. oktobra 2020 je dekan Akademije umetnosti, prof. Boštjan Potokar, v imenu Fundacije Univerze v Novi Gorici podelil dve nagradi študentoma Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
23. 10. 2020
Ukrepi v zvezi z obolenji in širjenjem koronavirusa (SARS-CoV-2)
NAVODILA UNIVERZE V NOVI GORICI Z DNE 19. 10. 2020
Novice
22. 10. 2020
Prof. dr. Stane Granda postal častni občan Mestne občine Novo mesto
Zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Stane Granda je postal častni občan Mestne občine Novo mesto za leto 2019.
Novice
21. 10. 2020
Petindvajsetletnica Univerze v Novi Gorici
Univerza v Novi Gorici letos praznuje petindvajsetletnico svoje ustanovitve.
Novice
24. 9. 2020
Prof. dr. Iztok Arčon - prejemnik Preglove nagrade za izjemne znanstvene dosežke
Včeraj so na Kemijskem inštitutu podelili Preglovi nagradi za izjemne znanstvene dosežke v letu 2020 na področju kemije in sorodnih ved.
Novice
4. 9. 2020
Slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti
V torek, 23. junija 2020, je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
24. 6. 2020
Dolgoletni predstojnik Univerze v Novi Gorici akad. prof. dr. Boštjan Žekš prejemnik zlatega reda za zasluge
Danes je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državna odlikovanja.
Novice
17. 6. 2020
U-Multirank - mednarodna primerjalna ocena Univerze v Novi Gorici
Rezultati Univerze v Novi Gorici (UNG) pri mednarodnem primerjanju univerz U-Multirank 2020 kažejo, da se UNG po kakovosti uvršča med svetovno elito univerz.
Novice
15. 6. 2020
Iskanje temne snovi z eksplozijami supernov
Narava temne snovi, ki predstavlja več kot 85% vse snovi v vesolju, ostaja skrivnost. Mnogi modeli napovedujejo, da je temna snov sestavljena iz doslej še neodkritih osnovnih delcev. Njihove sledi iščejo z več eksperimentalnimi projekti, ki potekajo na Zemlji in v vesolju. Nova raziskava, pri kateri je sodelovala Tanja Petrushevska iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici, pa kaže, kako lahko raziskovalci za iskanje posebne vrste hipotetičnih delcev temne snovi uporabijo eksplozije zvezd.
Novice
11. 6. 2020
Razpis za vpis
V sklopu skupnega Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21 za javne in koncesionirane študijske programe se prvi prijavni rok zaključi 9. 6. 2020.
Novice
26. 5. 2020