Novice

Obisk avstrijske veleposlanice
Danes smo v okviru obiska Mestne občine Nova Gorica na Univerzi v Novi Gorici gostili veleposlanico Avstrije v Sloveniji, Nje. eksc. mag. Sigrid Berka. Poleg veleposlanice se je vljudnostnega obiska udeležil tud direktor Avstrijskega kulturnega foruma Ljubljana Andreas Pawlitschek.
Novice
1. 4. 2019
Naš študent Matevž Rupnik osvojil 4. mesto v kombinaciji na zimski univerzijadi
Včeraj je na 29. zimski univerzijadi v Krasnojarsku študent Fakultete za naravoslovje Univerze v Novi Gorici Matevž Rupnik osvojil 4. mesto v alpski kombinaciji.
Novice
6. 3. 2019
Odprtje razstave »JAN PALACH 69«
Danes je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekalo odprtje razstave »JAN PALACH 69«.
Novice
1. 3. 2019
“Jabolko navdiha” dr. Tanji Petrushevski in doc. dr. Gabrijeli Zaharijaš
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil »Jabolko navdiha« sodelavkama Univerze v Novi Gorici dr. Tanji Petrushevski za odkritje prve supernove, pri kateri je nastala tesna dvojna nevtronska zvezda, in doc. dr. Gabrijeli Zaharijaš za raziskave zunajgalaktične svetlobe ozadja s satelitom Fermi.
Novice
25. 2. 2019
Nagrada za najboljši poster študentki Fakultete za podiplomski študij in sodelavki Laboratorija za vede o okolju in življenju
Študentka Fakultete za podiplomski študij in sodelavka Laboratorija za vede o okolju in življenju Univerze v Novi Gorici Hanna Budasheva je na zimski šoli “Winter College on Applications of Optics and Photonics in Food Science" dosegla prvo mesto za najboljšo predstavitev posterja o študiji "Determination of iron in natural waters using DGT technique coupled to phototermal beam deflection spectroscopy".
Novice
21. 2. 2019
Nagrajena sodelavca Akademije umetnosti
Nedavno sta bila nagrajena kar dva dolgoletna sodelavca Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici Dušan Kastelic in Igor Prassel.
Novice
15. 2. 2019
6. redna seja Rektorske konference o financiranju univerz in raziskovalnega dela
Danes so se na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri na 6. redni seji Rektorske konference Republike Slovenije (RK RS) pod predsedovanjem Univerze v Novi Gorici v mandatnem obdobju 2018-2019 sestali rektorji štirih slovenskih univerz: rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik, predsednik Rektorske konference Republike Slovenije, rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič, podpredsednik Rektorske konference Republike Slovenije, rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič, in rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič.
Novice
18. 1. 2019
Pregled desetih najodmevnejših člankov v letu 2018
Pregled desetih člankov, ki so jih sodelavci Univerze v Novi Gorici objavili v revijah z največjim faktorjem vpliva.
Novice
16. 1. 2019
Izgradnja največjega observatorija za astronomijo z visokoenergijsko gama svetlobo »Cherenkov Telescope Array« se bo pričela leta 2020 v Čilu in na La Palmi
S podpisom dogovora med organizacijo »Cherenkov Telescope Array Observatory« (CTAO) in Evropskim južnim observatorijem (ESO) 19. decembra 2018 v Santiagu de Chile je bila odpravljena še zadnja formalna ovira za izgradnjo južnega observatorija CTA, ki se bo nahajal v puščavi Atacama v Čilu.
Novice
15. 1. 2019
Nogometno društvo Primorje Ajdovščina in Univerza v Novi Gorici podpisali dogovor o sodelovanju
Danes sta rektor Univerze v Novi Gorici (UNG) prof. dr. Danilo Zavrtanik in predsednik Nogometnega društva Primorje (ND Primorje) Bojan Adžić podpisala dogovor o dolgoročnem poslovnem sodelovanju.
Novice
8. 1. 2019
Univerzo v Novi Gorici obiskal veleposlanik Japonske
Danes je Univerzo v Novi Gorici obiskal veleposlanik Japonske v Sloveniji, Nj. Eksc. Masaharu Yoshida. Poleg veleposlanika se je vljudnostnega obiska udeležil tudi vodja oddelka za gospodarsko-politične zadeve Yoshiaki Makino.
Novice
17. 12. 2018
Slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti
V sredo, 5. decembra in v četrtek, 6. decembra 2018, sta v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
7. 12. 2018
Diplomant Univerze v Novi Gorici novoizvoljeni župan občine Renče-Vogrsko
Tarik Žigon, ki je svoj študij uspešno zaključil na Poslovno-tehniški fakulteti Univerze v Novi Gorici, je postal novoizvoljeni župan občine Renče-Vogrsko.
Novice
5. 12. 2018
V okviru Rektorske konference RS podpisan dogovor o sodelovanju na področju krepitve prepoznavnosti slovenskega visokošolskega in raziskovalnega prostora
Danes je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekalo peto zasedanje Rektorske konference Republike Slovenij (RK RS) pod predsedovanjem Univerze v Novi Gorici.
Novice
30. 11. 2018
Satelit Fermi razkriva zvezdno svetlobo nastalo skozi zgodovino vesolja
V raziskavi znanstvene kolaboracije Fermi LAT, v kateri je sodelovala tudi dr. Gabrijela Zaharijas iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici, so s pomočjo sevanja gama izmerili celotno količino svetlobe, ki so jo oddale zvezde v zadnjih 90% zgodovine vesolja (zadnjih 12 milijard let).
Novice
29. 11. 2018
Namenite del dohodnine Fundaciji Univerze v Novi Gorici
Obveščamo vas, da med ustanove, ki so upravičene do donacij iz dohodnine sodi tudi Fundacija Univerze v Novi Gorici, katere namen je zagotavljanje denarne in druge podpore delovanju in nadaljnjemu razvoju raziskovalne in izobraževalne dejavnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
29. 11. 2018
Dolgoletni predstojnik Univerze v Novi Gorici akad. prof. dr. Boštjan Žekš prejemnik Zoisove nagrade za življenjsko delo
27. novembra 2018 so v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani podelili Zoisovi nagradi za življenjsko delo, Puhovo nagrado za življenjsko delo, Zoisove nagrade za vrhunske dosežke, Puhovo nagrado za vrhunske dosežke, Zoisova priznanja za pomembne dosežke, Puhovo priznanje za uvajanje novih znanstvenih dosežkov v gospodarsko in družbeno prakso ter priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije.
Novice
28. 11. 2018
Nagrada za najboljši študentski film podeljena študentki Akademije umetnosti
Študentka Akademije umetnosti Irena Gatej je na "Cinedays Festival of European Film " v Skopju (Makedonija) prejela nagrado za najboljši študentski film.
Novice
21. 11. 2018
Obisk ministra za gospodarski razvoj otoka Guernsey
Danes je Univerzo v Novi Gorici obiskal minister za gospodarski razvoj otoka Guernsey Deputy Charles Parkinson.
Novice
18. 11. 2018
Prof. dr. Petra Svoljšak prejela viteški križ madžarskega reda za zasluge
Nedavno je prof. dr. Petra Svoljšak, direktorica študijskega programa Kulturna zgodovina Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici in predstojnica Zgodovinskega inštituta Milka Kosa ZRC SAZU, prejela odlikovanje viteški križ madžarskega reda za zasluge.
Novice
15. 11. 2018