Novice

Univerzo v Novi Gorici obiskala francoska veleposlanica
Danes je Univerzo v Novi Gorici obiskala veleposlanica Francoske republike v Sloveniji Nje. eksc. Florence Ferrari.
Novice
27. 1. 2020
Obiskala nas je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec
Univerzo v Novi Gorici je danes obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec s sodelavci.
Novice
22. 1. 2020
Pregled desetih najodmevnejših člankov v letu 2019
Pregled desetih člankov, ki so jih sodelavci Univerze v Novi Gorici objavili v revijah z največjim faktorjem vpliva.
Novice
8. 1. 2020
Nagrada za animirani magistrski film Sandre Jovanovske
V avstrijskem Beljaku se je 15. decembra zaključil mednarodni filmski festival K3.
Novice
19. 12. 2019
Namenite del dohodnine Fundaciji Univerze v Novi Gorici
Obveščamo vas, da med ustanove, ki so upravičene do donacij iz dohodnine sodi tudi Fundacija Univerze v Novi Gorici, katere namen je zagotavljanje denarne in druge podpore delovanju in nadaljnjemu razvoju raziskovalne in izobraževalne dejavnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
9. 12. 2019
Slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti
V sredo, 4. decembra in v četrtek, 5. decembra 2019, sta v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
6. 12. 2019
Predsedovanje Rektorski konferenci prevzela Univerza v Mariboru
Z današnjo sejo je predsedovanje Rektorski konferenci Republike Slovenije (RK RS) od rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika prevzel rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič. Seje se je prvič udeležila nova rektorica Univerze na Primorskem prof. dr. Klavdija Kutnar.
Novice
29. 11. 2019
Škrabčevi dnevi 11
Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici in Raziskovalna postaja Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Novi Gorici sta v petek, 15. novembra 2019, priredili jezikoslovno znanstveno konferenco Škrabčevi dnevi 11.
Novice
18. 11. 2019
Prof. dr. Mladen Franko postal častni doktor
Prorektor za izobraževanje Univerze v Novi Gorici prof. dr. Mladen Franko je prejel naziv častni doktor Azerbajdžanske državne kmetijske univerze (ang. Azerbaijan State Agricultural University - ASAU) v Ganji.
Novice
11. 11. 2019
Društvo slovenskega animiranega filma nagradilo študentki Akademije umetnosti
V okviru včerajšnje podelitve nagrad Društva slovenskega animiranega filma sta v študentski sekciji obe glavni nagradi prejeli študentki Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
28. 10. 2019
Svečana otvoritev 25. akademskega leta
Osrednja akademija ob otvoritvi 25. akademskega leta Univerze v Novi Gorici je potekala v četrtek, 17. oktobra, v dvorcu Lanthieri v Vipavi.
Novice
18. 10. 2019
Nagrada mira za Nedo Rusjan Bric
Včeraj so v Cankarjevem domu, v sklopu večera slovenskih samospevov, posvečenega pisateljici Luizi Pesjakovi, podelili nagrado mira.
Novice
8. 10. 2019
Evropsko kazensko sodišče za zdravje in okolje
V sredo, 25. septembra 2019, je prof. Antonino Abrami, zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici, Evropskemu parlamentu predstavil ambiciozen projekt ustanovitve Evropskega kazenskega sodišča za zdravje in okolje.
Novice
8. 10. 2019
Odlikovanje prof. dr. Jadrana Lenarčiča
V četrtek, 3. oktobra 2019, je francoska veleposlanica v Sloveniji Florence Ferrari, direktorja Inštituta “Jožef Stefan” prof. dr. Jadrana Lenarčiča, odlikovala z redom viteza nacionalnega reda za zasluge Francoske republike.
Novice
7. 10. 2019
Prejemnica pesniške nagrade Fanny Haussmann je Maruša Mugerli Lavrenčič
Maruša Mugerli Lavrenčič, študentka podiplomskega študijskega programa Humanistika Fakultete za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici, je v petek, 20. septembra 2019, postala druga prejemnica pesniške nagrade Fanny Haussmann.
Novice
30. 9. 2019
Rektorji slovenskih univerz potrdili predlog ustanovitve Dneva slovenskih univerz
Danes je na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekalo 8. redna seja Rektorske konference Republike Slovenije pod predsedovanjem Univerze v Novi Gorici.
Novice
27. 9. 2019
Med nagrajenci Festivala slovenskega filma tudi študentka in sodelavca Univerze v Novi Gorici
Med 17. in 22. septembrom je v Portorožu potekal 22. Festival slovenskega filma, na katerem so se predstavili študenti in sodelavci Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici in bili ponovno uspešni.
Novice
23. 9. 2019
Odprtje razstave Igorja Andjelića v Galeriji UNG
13. septembra 2019 smo v Galeriji Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi odprli razstavo Igorja Andjelića z naslovom Casa come me.
Novice
17. 9. 2019
Lektorati tujih jezikov in tečaj slovenščine
Na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici se bodo v študijskem letu 2019/2020 izvajali lektorati angleškega in nemškega različnih stopenj ter tečaj slovenskega jezika.
Novice
17. 9. 2019
Pri svetovno znani založbi Oxford University Press je izšla druga izdaja znanstvene monografije prof. dr. Tanje Pipan
Pri svetovno znani založbi Oxford University Press je deset let po prvi izdaji izšla druga izdaja znanstvene monografije sodelavke Univerze v Novi Gorici in Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SAZU iz Postojne prof. dr. Tanje Pipan The Biology of Caves and Other Subterranean Habitats (Biologija jam in drugih podzemeljskih habitatov).
Novice
6. 8. 2019