Novice

Društvo slovenskega animiranega filma je nagradilo kar pet študentov Akademije umetnosti
Včeraj je Društvo slovenskega animiranega filma (DFSA) na prireditvi, ki je zaradi koronakrize potekala preko spletnega prenosa, podelilo stanovske nagrade in nagrade za najboljše študijske projekte na področju animiranega filma.
Novice
4. 11. 2020
Umetnost, oblikovanje in inovativnost vodijo do bolj socialne Evrope
Ključna spoznanja MASTa - magistrskega modula za umetnost, znanost in tehnologijo
Novice
3. 11. 2020
Prof. dr. Irina Cristea je nova glavna urednica mednarodne strokovne revije
Od oktobra 2020 je prof. dr. Irina Cristea, v. d. vodje Centra za informacijske tehnologije in uporabno matematiko Univerze v Novi Gorici, nova glavna urednica "Italian Journal of Pure and Applied Mathematics" ("Italijanska strokovna revija za čisto in uporabno matematiko"), ki jo ureja Forum Editrice Universitaria Udinese.
Novice
2. 11. 2020
Vipavska dolina se povezuje z Norveško
Nova priložnost za razvoj vinarstva
Novice
26. 10. 2020
Podeljeni dve štipendiji v spomin Jožka Markiča
20. oktobra 2020 je dekan Akademije umetnosti, prof. Boštjan Potokar, v imenu Fundacije Univerze v Novi Gorici podelil dve nagradi študentoma Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
23. 10. 2020
Ukrepi v zvezi z obolenji in širjenjem koronavirusa (SARS-CoV-2)
NAVODILA UNIVERZE V NOVI GORICI Z DNE 19. 10. 2020
Novice
22. 10. 2020
Prof. dr. Stane Granda postal častni občan Mestne občine Novo mesto
Zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Stane Granda je postal častni občan Mestne občine Novo mesto za leto 2019.
Novice
21. 10. 2020
Petindvajsetletnica Univerze v Novi Gorici
Univerza v Novi Gorici letos praznuje petindvajsetletnico svoje ustanovitve.
Novice
24. 9. 2020
Prof. dr. Iztok Arčon - prejemnik Preglove nagrade za izjemne znanstvene dosežke
Včeraj so na Kemijskem inštitutu podelili Preglovi nagradi za izjemne znanstvene dosežke v letu 2020 na področju kemije in sorodnih ved.
Novice
4. 9. 2020
Slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti
V torek, 23. junija 2020, je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
24. 6. 2020
Dolgoletni predstojnik Univerze v Novi Gorici akad. prof. dr. Boštjan Žekš prejemnik zlatega reda za zasluge
Danes je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državna odlikovanja.
Novice
17. 6. 2020
U-Multirank - mednarodna primerjalna ocena Univerze v Novi Gorici
Rezultati Univerze v Novi Gorici (UNG) pri mednarodnem primerjanju univerz U-Multirank 2020 kažejo, da se UNG po kakovosti uvršča med svetovno elito univerz.
Novice
15. 6. 2020
Iskanje temne snovi z eksplozijami supernov
Narava temne snovi, ki predstavlja več kot 85% vse snovi v vesolju, ostaja skrivnost. Mnogi modeli napovedujejo, da je temna snov sestavljena iz doslej še neodkritih osnovnih delcev. Njihove sledi iščejo z več eksperimentalnimi projekti, ki potekajo na Zemlji in v vesolju. Nova raziskava, pri kateri je sodelovala Tanja Petrushevska iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici, pa kaže, kako lahko raziskovalci za iskanje posebne vrste hipotetičnih delcev temne snovi uporabijo eksplozije zvezd.
Novice
11. 6. 2020
Razpis za vpis
V sklopu skupnega Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21 za javne in koncesionirane študijske programe se prvi prijavni rok zaključi 9. 6. 2020.
Novice
26. 5. 2020
Prijavni roki so podaljšani
V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/20 in 61/20) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu RS.
Novice
12. 5. 2020
Univerza v Novi Gorici se je ponovno uvrstila na visoko 201. mesto na mednarodni lestvice RUR (Round University Ranking)
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2020 Univerza v Novi Gorici ponovno uvrstila na zelo visoko 201. mesto.
Novice
5. 5. 2020
Univerza v Novi Gorici je bila dobro pripravljena na izvajanje študija na daljavo, ki ga zahtevajo izredne razmere zaradi pandemije COVID-19
To je rezultat večletnega načrtnega uvajanja novih pristopov poučevanja, predvsem t.i. obrnjenega učenja, pri katerem študentom pred predavanji posredujemo gradiva (posneta predavanja, spletne video posnetke, članke), ki jih najprej sami preučijo in potem o njih razpravljajo v predavalnici.
Novice
23. 4. 2020
Možnost dvojne magistrske diplome na Univerzi v Novi Gorici in Univerzi Ca' Foscari iz Benetk na študijskem programu Slovenistika, 2. stopnja
Na podlagi podpisanega sporazuma bosta z novim akademskim letom 2020/21 Univerza v Novi Gorici (UNG) in Univerza Ca’ Foscari iz Benetk ponujali možnost pridobitve dvojne diplome na področju ‘Language Science’ na drugostopenjskem študijskem programu Slovenistika, ki ga izvaja Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici, in na magistrskem študijskem programu Znanost o jeziku (it. Laurea magistrale in Scienze del linguaggio – LM-39), ki ga izvaja Oddelek za jezikoslovne in primerjalne kulturne študije Univerze Ca’ Foscari v Benetkah.
Novice
20. 4. 2020
Prijavni roki so podaljšani
V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/2020) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu RS.
Novice
9. 4. 2020
Apel Rektorske konference RS pristojnemu ministrstvu za zagotovitev pogojev za uspešno končanje študijskega leta
Člani Rektorske konference Republike Slovenije so na dopisni seji sprejeli sklepe, katere vam predstavljamo v nadaljevanju.
Novice
7. 4. 2020